Dimecres, 8 de abril del 2015 | 18:22
 ∑
TribunaTV
Llibertat en re Major
Opinió
Duran i l'error Cambó
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Any 1930. Ha caigut la dictadura del general Primo de Rivera. La monarquia d'Alfons XIII, besavi de l'actual monarca, travessa una crisi decisiva. El rei, desacreditat pel seu suport al militar dimitit, viu rosegat pel dubte. Obrir un procés constituent per mirar de salvar la corona? Fer-se fort en una posició immobilista? En els mesos inicials d'aquell any es juga el futur de la monarquia. La incapacitat de Palau per copsar la gravetat del moment decidirà la partida.
 ∑
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Camí del 27S. Tinguem la festa en pau
Tenim un Acord, que ha costat sang, suor i ll√†grimes. I ja ha passat el moment de buscar culpables per tres mesos llargs a mata-degolla. Les responsabilitats s√≥n √†mplies, inclosa l'anomenada societat civil i les seves expressions m√©s conegudes (ANC i √ímnium Cultural), passant per la CUP que hi sucava pa i evidentment fins als protagonistes principals del xoc: CiU i ERC. Ning√ļ va estar a l'al√ßada.
Opinió
La força dels forts
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
L'any 1914, el gran escriptor nord-americà Jack London va publicar un llibre de narracions deliciós, de lectura obligada per a tots els qui vulguin entendre el funcionament del nostre món. Es tracta de Strength of the Strong, que edicions de 1984 va publicar en traducció al català de Josep Escarré amb el títol La força dels forts.
 ∑
Notícia
Tribuna.cat, a favor de la desaparició definitiva dels blocs electorals
De nou, uns comicis tornen a fer evident el llast que arrossega la professió periodística des de fa anys amb la permanència dels blocs electorals. Punta de l'iceberg d'una cadena ben encaixada i greixada de control de notícies i continguts, el sistema de blocs electorals ha tornat a posar la societat i la professió dempeus.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Ja ho sé, burro, que són autonòmiques...!
Ivan Mambrillas
Adverteix el l√≠der del partit nacionalista i de centreesquerra anomenat Podemos que ning√ļ no pot imposar el car√†cter de les eleccions del 27 de setembre, talment aquesta convocat√≤ria corregu√©s el risc d'acabar tutelada per una junta militar: Pablo Iglesias no ha ent√®s res ‚ĒÄo fa com si no hagu√©s ent√®s res.
 ∑
Crònica · Seguretat
Models de bombers a Europa
Els bombers són a Europa el pal de paller de les intervencions de seguretat civil. Gràcies a la prevenció, però també degut als canvis socials, la globalització i la pròpia construcció europea, cal repensar profundament cadascun dels models.
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: "Un cop siguem independents, podrem decidir el model de societat. Per√≤ si no en som, seguirem atrapats"
"La independència ens dóna una gran oportunitat per lluitar millor contra la desigualtat i avançar més ràpidament en la construcció d'un estat social consistent".
 ∑
Recull de premsa
Llansana: "Quan es tracta de Catalunya, 'El País' comparteix ideari amb 'La Razón'"
"El País va entrar per la porta gran a la caverna mediàtica espanyola el dia que es va negar a publicar l'editorial conjunt fet per 12 diaris venuts a Catalunya en protesta de la retallada de l'Estatut per part del TC".
Opinió · Política
El 24-M ens comptaran
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat
Ha començat oficialment el compte enrere per les municipals del 24 de maig. Per més que el manual digui que unes eleccions municipals no es poden extrapolar de a la política general i que a cada lloc hi ha una dinàmica particular, el cert és que els resultats del 24-M a Catalunya seran observats per tothom com el termòmetre per saber quin és l'estat de salut del procés sobiranista. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠