Dijous, 12 de febrer del 2015 | 19:21
 ∑
Crònica · Informe SIC
Guerra bruta contra ERC i Junqueras
Sembla que els aparells de l'Estat, les seves clavegueres i els seus portaveus a la xarxa --com El Confidencial o El confidencial digital-- tornen a caure en la mateixa equivocació estratègica, vist el seu fracàs en aquests darrers anys contra Artur Mas (centraven tot el problema catalán en la figura del president) i veient que no hi ha res a fer i que Mas continua endavant amb les seves maneres de fer i la seva estratègia política.
Crònica · Societat civil
La dimensió social de la independència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El pas de la majoria incontestable a favor del "dret a decidir" a la majoria per la independència és un salt delicat perquè implica una reducció del ventall ideològic, tant pel flanc d'Iniciativa com d'Unió Democràtica. Tres eleccions en mig any (municipals, nacionals i espanyoles) posaran a prova l'existència o inexistència de la voluntat d'independència de la majoria del poble català.
Opinió
Sinceritat i compromís
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem en un moment tant important de la nostra història que no ens podem permetre una altra decepció com la que ha suposat tot el post 9N.
 ∑
Llibres / revistes
Fundant un nou país
 ∑
La fotografia
El futur del periodisme, des de l'òptica de quatre excorresponsals internacionals
Anglada, Cruanyes, Pérez Colomé i Vicente han protagonitzat aquesta setmana una interessant taula rodona sobre el futur de la professió periodística a la Facultat Blanquerna, de Barcelona.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
'La Vanguardia' censura afers militars i religiosos
Les xarxes socials han desemmascarat una altra censura de La Vanguardia. En aquest cas, l'article censurat es de l'escriptor Albert S√°nchez Pi√Īol que tracta la proposta del tinent general Ricardo √Ālvarez-Espejo de crear un museu militar a Barcelona.
 ∑
Recull de premsa
Soler: "La direcció de CDC ha volgut fer una mena d'experiència pilot. Desairar Duran, a veure què passa"
"Em temo que la disputa entre CDC i Unió no té tant a veure amb el contingut del pacte antijihadista com amb la dinàmica interna de la federació."
 ∑
Recull de premsa
Sellarès: "Nacions internacionals no ens han de veure com un problema perquè es poden transformar en oponents"
"Catalunya ha de saber respondre a les diferents nacions del seu entorn iorganitzacions internacionals, i ha de corroborar que assolirà totes i cadascuna de les sevesresponsabilitats sobre la seguretat i defensa europees que li corresponguin".
Opinió · Política
√öltima pantalla: passar de "votar" a "guanyar"
Quim Torra
Director del Born Centre Cultural
Quan en el lluny√† 10 de novembre "The Times" obria en portada sobre la votaci√≥ per la independ√®ncia de Catalunya del dia abans, ho feia amb les paraules seg√ľents: "Milers de catalans voten amb esperan√ßa la separaci√≥ d'Espanya".¬†
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠