Dijous, 12 de febrer del 2015 | 19:21
Crònica · Informe SIC
Guerra bruta contra ERC i Junqueras
Sembla que els aparells de l'Estat, les seves clavegueres i els seus portaveus a la xarxa --com El Confidencial o El confidencial digital-- tornen a caure en la mateixa equivocació estratègica, vist el seu fracàs en aquests darrers anys contra Artur Mas (centraven tot el problema catalán en la figura del president) i veient que no hi ha res a fer i que Mas continua endavant amb les seves maneres de fer i la seva estratègia política.
Crònica · Societat civil
La dimensió social de la independència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El pas de la majoria incontestable a favor del "dret a decidir" a la majoria per la independència és un salt delicat perquè implica una reducció del ventall ideològic, tant pel flanc d'Iniciativa com d'Unió Democràtica. Tres eleccions en mig any (municipals, nacionals i espanyoles) posaran a prova l'existència o inexistència de la voluntat d'independència de la majoria del poble català.
Opinió
Sinceritat i compromís
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem en un moment tant important de la nostra història que no ens podem permetre una altra decepció com la que ha suposat tot el post 9N.
Llibres / revistes
Fundant un nou país
La fotografia
El futur del periodisme, des de l'òptica de quatre excorresponsals internacionals
Anglada, Cruanyes, Pérez Colomé i Vicente han protagonitzat aquesta setmana una interessant taula rodona sobre el futur de la professió periodística a la Facultat Blanquerna, de Barcelona.
Crònica · Afers religiosos
'La Vanguardia' censura afers militars i religiosos
Les xarxes socials han desemmascarat una altra censura de La Vanguardia. En aquest cas, l'article censurat es de l'escriptor Albert Sánchez Piñol que tracta la proposta del tinent general Ricardo Álvarez-Espejo de crear un museu militar a Barcelona.
Recull de premsa
Soler: "La direcció de CDC ha volgut fer una mena d'experiència pilot. Desairar Duran, a veure què passa"
"Em temo que la disputa entre CDC i Unió no té tant a veure amb el contingut del pacte antijihadista com amb la dinàmica interna de la federació."
Recull de premsa
Sellarès: "Nacions internacionals no ens han de veure com un problema perquè es poden transformar en oponents"
"Catalunya ha de saber respondre a les diferents nacions del seu entorn iorganitzacions internacionals, i ha de corroborar que assolirà totes i cadascuna de les sevesresponsabilitats sobre la seguretat i defensa europees que li corresponguin".
Opinió · Política
Última pantalla: passar de "votar" a "guanyar"
Quim Torra
Director del Born Centre Cultural
Quan en el llunyà 10 de novembre "The Times" obria en portada sobre la votació per la independència de Catalunya del dia abans, ho feia amb les paraules següents: "Milers de catalans voten amb esperança la separació d'Espanya". 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí