Divendres, 1 de febrer del 2013 | 19:04
 ·
TribunaTV
Miquel Sellarès: seguretat i defensa
Opinió
L'independentisme de Hollywood i la burocràcia espessa
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Lliçons del procés per aprovar la Declaració de Sobirania n'hi ha per omplir un cabàs. Hermetisme, incapacitat de sumar tots els possibles convidats, beure massa de l'espectacle mediàtic que acaba creant unes expectatives que difícilment es compleixen, incloure renúncies a l'inici (no al final) del camí, visualitzar discursos coherents que es translladen en votacions complicades d'entendre, etc.
 ·
Crònica · Internacional
Mali, una guerra anunciada
Antoni Reig
Periodista
L'actual guerra de Mali estava programada i anunciada des de fa un any, quan el moviment nacional tuareg va ocupar militarment el nord del país i va proclamar la seva independència amb el nom d'Azawad. L'inici d'aquesta guerra va ser una conseqüència col·lateral de la caiguda de la dictadura líbia del coronel Gaddafi. Aquell dictador tenia a sou a milers de tuaregs dins del seu exèrcit, com a mercenaris.
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "L'Estat usa i usarà tots els seus mitjans per impedir el dret de decidir de Catalunya"
"L'Estat ha posat en marxa una potent cèl·lula de crisi en la qual participen [...] alts càrrecs de la seguretat de l'Estat i el mateix director del CNI, i algunes personalitats rellevants de l'espanyolisme amb seu a Catalunya, a més de persones vinculades al món econòmic i financer".
 ·
Llibres / revistes
El dia que Catalunya va dir prou
Opinió
Partit sobirà, nació sobirana
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
"Aquest nou partit, el PSC, es constituia com a partit sobirà, autònom respecte al PSOE, però amb un protocol d'unitat que estyablia la seva participació en els òrgans federals (...) El PSC, per tant, és un partit sobirà federat al PSOE, i això el fa singular en el socialisme espanyol ja que, tot i participar en els seus ògans federals, te personalitat jurídica pròpia i manté una total autonomia d'acció en el marc de la política catalana". Aquesta llarga cita és de la pàgina oficial del PSC.
 ·
Crònica · Seguretat
Un CNI desacomplexat contra Catalunya
A pocs dies de l'entrevista del President de la Generalitat, Artur Mas, amb les més altes autoritats de l'Estat, l'ofensiva d'aquest darrer és encara més impecable que mai. A banda de les clavegueres, l'Estat també usa, d'una forma encara més desacomplexada, el CNI (Centro Nacional de Inteligencia), un ens que ha mogut la seva estratègia: abans dirigida fonamentalment contra ETA, el món abertzale i l'amenaça jihaidista, i ara contra l'enemic que suposa el sobiranisme català.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ferms amb la projecció exterior
Cada vegada està més clar que dins del marc espanyol no hi haurà sortida per a Catalunya, i que allò que l'Estat pretén és una acció semblant a la què van protagonitzar amb el Lehendakari Ibarretxe, tot i les grans diferències del procés català en el dret a decidir. La sortida, doncs, és portar el conflicte al marc europeu i internacional, i els analistes de l'Estat també ho han vist d'aquesta manera, per això ja han començat a bastir les bases d'una llei d'homogeneïtzació i recentralització de la projecció exterior.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí