Dimarts, 21 de gener del 2014 | 20:07
Notícia · País Valencià
El projecte de l'Estat, el genocidi lingüístic. Catalunya Ràdio s'apaga al País Valencià
El País Valencià corre el perill de viure en pocs anys la desaparició total de la llengua i cultura pròpies al territori. L'administració ja no garanteix l'ensenyament en valencià al territori, ni a l'administració pública ni als mitjans de comunicació. Aquesta setmana ha quedat clar quin és el projecte de l'Estat amb les nacions que el componen: el gencidi lingüístic.
Opinió
La posició de les grans empreses sobre la consulta, ben aviat
Jordi Fortuny
Periodista
En els pròxims dies assistirem al seguit de presentacions de resultats de les grans empreses, que es fa cada any per aquestes dates. Les principals companyies del país, bàsicament les que cotitzen a borsa, explicaran els comptes de 2013 i també les previsions que tenen per a 2014.
Opinió
Érem, som i serem
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Ja ha estat donat el tret de sortida de la commemoració del tricentenari de 1714. Tots els pobles commemoren els fets que han significat un canvi substancial en la pròpia història.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Zuckerberg, Facebook i Barcelona
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Estem a punt de començar el mes de febrer. Un mes que, en temes tecnològics, és realment important per al nostre país. Com és preceptiu, Barcelona acull la celebració del Mobile World Congress (MWC), l'esdeveniment mundial de referència pel que fa a la telefonia, la mobilitat i les tecnologies de la informació en general.
 ·
Recull de premsa · País Valencià
Villatoro: "Van tancar Canal 9 per aquelles coses que li donaven sentit"
"Només tenen sentit les televisions autonòmiques que estan al servei d'una llengua i cultura pròpies diferents de la de l'Estat, o d'un punt de vista propi. Més sentit si són les dues a la vegada".
 ·
Recull de premsa
Bosch: "El millor diàleg passa per la celebració de la consulta"
"La consulta i el compromís de respectar el seu resultat evitaria el xoc de trens [...] i declaracions que només posen de manifest possibles conseqüències negatives de la independència de Catalunya".
Opinió
En defensa del dret a decidir
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
No es pot confondre o igualar el 'dret a decidir' amb el clàssic 'dret a l'autodeterminació'. El dret a decidir és un nou principi polític que potser un dia esdevindrà un dret reconegut, com ha passat en les successives ampliacions de drets democràtics. Catalunya hauria de presentar-se com una nació que vol exercir-lo d'acord amb els ideals cívics, pacífics i democràtics que han caracteritzat sempre el catalanisme
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí