Dilluns, 14 de abril del 2014 | 22:28
Crònica · La Catalunya constituent
2. Entre l'autonomisme i el sobiranisme
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Dèiem, a la primera part, que la situació política actual es caracteritzava pel fet que l'acumulació històrica de frustració de Catalunya dins (és a dir, sota) l'Estat espanyol ha acabat condensant-se en un ampli i profund moviment social de caràcter nacional, i per tant, necessàriament, de caràcter transversal. Un moviment que té com a objectiu clar que Catalunya es desempallegui de la dominació d'aquell estat i es constitueixi en estat independent.
Notícia
Pasqua 2014
L'associació Tribuna Catalana, editora de Tribuna.cat, suspèn la seva edició diària des del dia 15 d'abril i fins al 22 del mateix mes per vacances del seu equip de redacció i col·laboradors.
Opinió
Qüestió de mesos
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
Mai, en els darrers cent anys, Espanya no ha acceptat cap de les iniciatives d'autonomia política tal i com venien de Catalunya, tant se val si eren elaborades pels parlamentaris catalans a Madrid, acordades pel Parlament de Catalunya o aprovades pel poble català en referèndum. El NO permanent a qualsevol proposta catalana, al marge de si a Espanya manava la dreta o l'esquerra, en monarquia o en república, ha constituït un tret identitari de la política espanyola, per damunt d'ideologies, sigles i èpoques.
Notícia
Mor Albert Manent, premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Albert Manent ha mort aquesta setmana. Manent ha estat un dels aparelladors que va permetre la construcció la lluita clandestina moderada contra el general Franco.
Opinió
Seguir la llei?
Isidre Palmada
Professor
Les repercussions de l'acte del Congrés del dia 8 d'abril seran moltes més dels que molts es pensen. S'aniran desvelant progressivament. De manera que els qui varen pensar que era un simple tràmit protocol·lari, s'adonaran de la seva miopia.
Opinió · Política
Ibarretxe, Mas, Euskadi, Catalunya
Miquel Sellarès
Periodista
Ahir vaig tenir una experiència interessant, imprevista: participar en una tertúlia radiofònica d'EiTB Ràdio Euskadi per valorar el resultat de la sessió monotemàtica al Congrés on hi van participar els tres representants del Parlament de Catalunya.
Opinió
Estem preparats
Anna Arqué
Portaveu a Catalunya de l'International Commission of European Citizens (ICEC) i vice-rectora de l'UCE Relacions Internacionals
El 30 de març a Brussel·les milers de ciutadans Europeus ens vàrem manifestar en defensa del Dret Universal d'Autodeterminació i en contra de qualsevol oposició, dificultat i amenaça al seu exercici. 
Crònica · Política catalana
8 d'abril de 2014: adéu Espanya, fem via!
Després del debat d'avui al Congrés, Catalunya ha de tenir més clar que mai que a Madrid no hi ha res a fer. Espanya és el que és, i a nosaltres només ens queda un adéu i un fer via cap al futur. Herrera, Rovira, Turull, Duran i Coscubiela s'han estimbat contra el mur d'Espaya una vegada més. Si bé hi ha hagut diferències entre Rajoy i Rubalcaba, ha quedat clar que Rajoy no ha mogut un pèl el plantejament de l'una, grande e indivisible, amb tot el que representa una pàtria única.
La fotografia · Política
La CUP omple el Barcelona Teatre Musical en un acte a favor del SÍ
Unes 1.500 persones han omplert el Barcelona Teatre Musical en l'acte: "Sí al referèndum, Sí a la independència i Sí als Països Catalans".
Crònica · Tecnologia i país
Catalunya i les multinacionals
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La setmana passada, acabava la meva columna fent referència a dos conceptes bàsics, claus per a l'economia, en general, i per a la catalana, en particular. M'estic referint a la inversió i la internacionalització.
Recull de premsa
Pere Cardús: "El president ho té tot calculat. No l'agafaran pas d'improvís"
"Una vegada suspeses cautelarment la llei i la convocatòria, el president reunirà els partits catalans per proposar-los un full de ruta. [El full] No crec pas que sigui tancat. Aquest seria l'error més greu que podríem cometre"
Recull de premsa
Pons: "Com pot ser creïble la proposta federalista del PSOE si va inhibir-se d'impulsar-la durant el llarg període en què va tenir majoria absoluta?"
"El nacionalisme espanyol també es caracteritza per tenir un escàs sentit de la realitat".
Recull de premsa
Soler: "El paper d'ICV és decisiu perquè representa una franja amb pes qualitatiu: els federalistes"
"A ERC hi ha moltes Martes Rovira però cap Núria Parlon. I mentrestant l'herència del PSC continua òrfena".
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí