Dilluns, 5 de maig del 2014 | 19:32
Opinió
El 'precariat' o l'explotació necessària
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Fa uns anys va fer fortuna el mot mileurista per definir tots aquells –sobretot joves- que no cobraven més de 1000 €. S'entenia que era un sou ben justet, que en la majoria dels casos no permetia al mileurista endegar un projecte de vida en solitari, ja que els lloguers dels habitatges ja es menjaven el sou.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
S'albira un gran canvi imparable
En aquests darrers 4 anys diversos membres del Col·lectiu Joan Crexell hem fet desenes de conferències, xerrades i debats amb posteriors sopars, i això ens ha permès conèixer les reivindicacions i també les reflexions de la gent més sensibilitzada del país quant a les qüestions polítiques, socials i nacionals. Això fa que poguem dir, des d'aquest col·lectiu i amb rotunditat, que s'albira un gran canvi.
Notícia
Chomsky assenyala el referèndum com el resultat de la lluita contra les amenaces de l'Estat
El teòric nord-americà ha recordat que durant els anys 70 a Barcelona no s'hi podia sentir ni una paraula de català perquè el règim franquista el prohibia, i ha vinculat els referèndums català i escocès a la supervivència i reconstrucció de les llengües dels territoris.
Recull de premsa
Tubella: "On és la tercera via tan viva per a uns i tan ignorada per la majoria? En una via morta"
"Que el Sr. Rubalcaba ara digui que Catalunya té reservada la gran missió de reformar Espanya, em sembla insultant".
Recull de premsa
Casas: "Rajoy i Rubalcaba miren de salvar els mobles del bipartidisme. En això aniran a l'una"
"Rajoy i Rubalcaba s'hi juguen a les eleccions del 25-M el liderat intern i com encaren les municipals i autonòmiques del 2015".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Euskal Herria
Euskadi-Catalunya: dos processos, dos fulls de ruta
La discreta visita del President Artur Mas a Euskadi per a entrevistar-se amb el Lehendakari Íñigo Urkullu ha de fer reflexionar la nostra classe política i els analistes per tal d'evitar confondre les estratègies i els fulls de ruta d'ambdues nacions. Queden lluny, ja, aquells anys en què la vanguarda sobiranista catalana s'alimentava del basquisme i s'emmirallava en la part pacífica de la seva lluita.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí