Divendres, 10 de gener del 2014 | 19:43
 ∑
Crònica · Política catalana
Dificultats extremes, esperança sòlida
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Amb la fixació de la data i les preguntes de la consulta sobre la independència els representants electes del poble català han presentat la demanda de divorci de Catalunya envers el Regne d'Espanya. Aquest gest històric ha aixecat una gran esperança que va estretament lligada a les dificultats extremes que viuen centenars de milers de compatriotes.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El Grup Godó: la subtil eina de l'unionisme
Fracassada l'ofensiva en contra el sobiranisme del CNI i dels entorns de Soraya Sáenz de Santamaría, ara sembla que són els entorns del cap de l'Estat --amb la col·laboració del ministre d'afers exteriors-- els que han agafat les regnes de l'ofensiva contra la Catalunya sobirana. Evidentment, aquest moviment es fa sense apartar-se de la línia marcada pel president Rajoy. Però el que pretenen ara és experimentar una nova estratègia contra el sobiranisme, una de més suau en les formes a mig termini.
Opinió
La fractura social
Damià Pons
Escriptor
Una de les perles del cat√†leg de desqualificacions que els unionistes llancen contra el proc√©s sobiranista √©s que el seu desenvolupament acabar√† produint la fractura de la societat. El primer que ho va anunciar va ser Jos√© Mar√≠a Aznar: va dir, aproximadament, que abans que Catalunya aconsegu√≠s independitzar-se d'Espanya ja s'hauria produ√Įt la divisi√≥ entre els catalans.
 ∑
Llibres / revistes
Catalonia Calling. El món ho ha de saber
 ∑
La fotografia
Recollida massiva de vots aquest cap de setmana amb 'Signa un Vot'
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha pervist omplir aquest cap de setmana tot el país de centenars de punts de recollida de vot per la independència.
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: "El conflicte no el provoca qui se'n vol anar, sin√≥ qui no deixa marxar"
"En un escenari de no-conflictivitat política, la separació més aviat suggereix millors oportunitats de prosperitat tant per a Catalunya com per a Espanya".
Documents
Document amb tots els punts de recollida de vot de la campanya 'Signa un vot'
 ∑
Recull de premsa
Tresserras: "L'allunyament polític i mental entre Espanya i Catalunya invalida qualsevol proposta de diàleg de la primera"
"La pràctica política de l'Estat abona sistemàticament l'enfrontament i es parapeta en la intransigència".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠