Dimecres, 22 d'octubre del 2014 | 20:54
Crònica · Política catalana
Sense unitat per la ruptura no hi haurà independència
Una gran part dels participants a la V el passat Onze de Setembre, així com de la manifestació a plaça Catalunya del passat dia 19, veurien ara amb bons ulls --i potser hi votarien a favor-- una llista unitària de totes les forces sobiranistes. Desgraciadament, però, com s'ha demostrat, sembla que el país i la consciència nacional de la classe dirigent catalana no estan per feina.
Opinió · Política
Després del 9N, la primavera del nou país
Jordi Solé i Ferrando
Diputat i Vice-Secretari General d’Esquerra Republicana
Si no hi ha cap nou sobresalt que posi en perill més porcellana, ni cap canvi en la sorprenent i novedosa estratègia silenciosa del govern espanyol, d'aquí a tot just 20 dies el catalans tindrem l'oportunitat de votar sobre la independència.
Opinió · Política
La idea circulant en molts racons de la UE a propòsit del 9-N
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
La Unió Europea és estàtica. De fet, és una institució que representa –mitjançant els seus membres del Parlament escollits per la gent- cada racó dels 28 estats membres. La possibilitat, doncs, d'independència de Catalunya, incomoda la UE.
 ·
Notícia
El món ens mira, i cada cop més
Un nou estudi de Mèdia.cat, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha apuntat a l'interès creixent que han suscitat les tres últimes diades catalanes a la premsa internacional, una dada que fa evident que el procés català interessa fronteres enllà, i cada cop més.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De quan l'alumne no fa els deures
Ivan Mambrillas
Proclamem la senzillesa del moment i denunciem les complexitats espúries.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Ara el que toca és posar-se d'acord perquè el 9-N sigui un èxit"
"Cadascú ha recuperat posicions, i ara el que toca és posar-se d'acord perquè el 9-N sigui un èxit".
 ·
Notícia · Política
No ho esguerrem, si us plau
Aquest és un article per mirar d'ajudar. Començaré dient quin és el meu escenari idoni: 1) participació massiva el 9N i eleccions com a molt tard al febrer. 2) Convertir les eleccions en plebiscitàries a través d'un gran acord previ entre les forces polítiques i civils sobre què cal fer en cas de majoria d'escons per la independència. Acordar procediments i calendaris de forma pública, comprometre-s'hi solemnement.
Opinió
Declaració o independència?
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En aquesta hora greu el pitjor que ens pot passar és que l'ofuscació s'apoderi de nosaltres i impedeixi minusvalorar la capacitat de resistència de l'Estat espanyol i sobrevalorar les nostres forces.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí