Dilluns, 7 d'octubre del 2013 | 19:24
Opinió
Les Balears es mouen: records per al futur
Isidor Marí
Sociolingüista
Diguin el que diguin Bauzá i els seus, els que ja tenim una edat i hem viscut tot el procés cultural, social i polític de les Balears des de la transició sabem que no hi havia hagut mai una mobilització tan gran, tan transversal ni tan simultània a totes les nostres illes com la del dia 29 de setembre. Recordam també que es va aconseguir, des de la mateixa etapa preautonòmica, un amplíssim consens entre tots els sectors polítics perquè la llengua no fos mai un element de divisió.
 ·
Crònica · Unió europea
Per què és important la visita del president Mas a Brussel·les?
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
El president Mas ha tornat a la capital europea. Aquest cop ha provat d'emmarcar la visita en l'agenda rutinària del dia a dia però és evident que ningú l'ha llegida així: a tall d'exemple, l'expectació mediàtica que ha rebut no és comparable a la de cap altre dirigent autonòmic.
 ·
Crònica · Internacional
Les 10 preguntes que Rajoy no va respondre al Japó
La recent visita del president espanyol al Japó ha deixat moltes preguntes per respondre. Aquesta en seria una petita mostra: 1.- Qui tornarà el deute públic espanyol si Madrid no reconeix immediatament la Catalunya independent?
 ·
Llibres / revistes
Objectiu: construir un país modern
 ·
La fotografia
Massiva manifestació a Bilbo pel retorn de presos
Desenes de milers de persones, entre els quals els 18 membres de l'associació en suport als presos bascos Herrira, han reclamat els drets dels reclusos aquest cap de setmana.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Abans de predicar el federalisme entre la dreta, potser el PSC hauria assegurar-lo en les pròpies files del PSOE"
"Al disc dur de l'Espanya conservadora, el concepte de federalisme va quedar associat amb la desintegració territorial de l'Estat, amb el descontrol de l'ordre públic, amb una alarmant agitació popular".
 ·
Recull de premsa
Royo: "En absència de precedents i d'instruccions, l'única via és una negociació política que beneficiï totes les parts"
"Tal com ha declarat recentment el president Rajoy a un mitjà nord-americà: "No ens podem imaginar una Catalunya fora de la UE". Per aquesta mateixa raó, els missatges de la por no quallaran en la societat catalana".
 ·
Llibres / revistes
La crisi i l'atur posen el Govern contra les cordes
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Trencar l'espai
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
La marea verda per l'ensenyament i contra la marginació del català a les Balears és important, però és també emocionant. Com va ser emocionant i important la Via Catalana. En un moment de crisi i d'aparent desmobilització social, que la gent surti al carrer d'una manera festiva per causes directament vinculades, en positiu, amb la democràcia i la cultura és extraordinari. No passa enlloc més amb aquesta intensitat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí