Divendres, 30 de desembre del 2016 | 17:33
Opinió · Política catalana
2017: Un resum independentista
Jaume Marfany
Filòleg
Arribades aquestes dates, són tradicionals els resums de l'any. Així que, des de la modèstia i la total subjectivitat, ofereixo a qui el vulgui llegir els meus records independentistes del 2016.

Notícia · Política catalana
La llei de transitorietat jurídica és inimpugnable".
En una entrevista a Europa Press la secretària general d'ERC i portaveu de JxSí a la Cambra catalana, Marta Rovira, ha afirmat respecte  la llei de desconnexió que han pactat Junts pel Sí i la CUP "Entenem que la llei de transitorietat jurídica és inimpugnable".
Opinió · Política catalana
Unilateralitats i referèndums
Isidor Marí
Sociolingüista
És ben estrany que en el debat polític les veus institucionals catalanes hagin perdut de vista l'origen del conflicte actual entre Catalunya i l'Estat espanyol, i es limitin a parlar de la necessitat de fer un referèndum,
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ha despertat un cert interès acadèmic l'anunci del congrés internacional RAUCIP 2017, "Recent Advances in Undermining Catalonia's Independence Process", 
La fotografia · Illes Balears
L'Obra Cultural Balear celebra la trentena Nit de la Cultura
Ahir al vespre al Teatre Principal de Palma es va celebrar la trentena edició de la Nit de la Cultura organitzada per l'Obra Cultural Balear. Durant l'acte l'entitat  ha fet entrega dels Premis 31 de Desembre.
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
En un article a la Vanguardia l'escriptor i periodista, Francesc-Marc Álvaro, ens recorda que "Res feia pensar, fa un segle, que Irlanda seria un Estat independent. Era una hipòtesi descartada pels britànics, per la majoria d'irlandesos i per aquells que, des de fora, observaven la vida de l'illa".
Recull de premsa · Política catalana
Espada: "El referèndum és una solució, no el problema, per dirimir les diferents posicions sobre el futur polític del país i la seva possible independència, o no"
En un article al Punt Avui Ferran Espada afirma que tot i que "No sóc partidari d'assenyalar moments històrics.(...) m'atreveixo a apuntar que el 2017 suposarà un punt d'inflexió amb el referèndum com a màxim exponent.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí