Dimarts, 26 de març del 2013 | 19:54
Notícia
Tribuna.cat: Pasqua 2013
L'Associació Tribuna Catalana ha decidit fer un número extraordinari per a donar cobertura a les edicions del 27 de març al 2 d'abril. L'edició especial d'avui inclou múltiples articles d'opinió dels nostres col·laboradors habituals, una crònica del Col·lectiu Joan Creixell, els corresponents reculls de premsa diaris de Tribuna.cat i una selecció de les quatre notícies més visitades la darrera setmana.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
No cedir a les pròpies debilitats
On som en el procés sobiranista? La situació política, econòmica i social de Catalunya està arribant a uns límits no previstos. Quan la societat civil i la classe política van emprendre la marxa cap a la sobirania a pas decidit i després de l'11S, foren pocs aquells qui s'imaginaren en la situació en què ens torbem avui dia. Unes institucions i una classe política que, com a símbol, ha usat sempre el lliri blanc devien pensar-se que l'Estat no actuaria.
Opinió
Temps de pastanagues
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Sembla que l'estratègia de les amenaces espanyoles en relació al procés sobiranista de Catalunya pot ser substituït per una política de gestos amables en l'àmbit econòmic.
Opinió
El camí i els entrebancs
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
En vistes al futur del país, cal tenir sempre present que tan importants són els objectius polítics que sobre el paper es proposa una majoria plural de partits, com una estratègia compartida per arribar a complir-los.
Opinió
La consulta, per Sant Jordi
Raimon Carrasco
Advocat
No estic d'acord amb els qui proposen traslladar la festa nacional al dia de Sant Jordi. Trobo coherent celebrar-la el dia que vam perdre les llibertats nacionals. Quan les recuperem, ja la canviarem.
Llibres / revistes
Lladres!
Opinió
El Barça amb TVC
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions i soci del FCB
Ara fa uns dies, el president del Futbol Club Barcelona va reivindicar la relació entre l'entitat i la llengua catalana. En el marc de l'acte de presentació de la guia Amb el català, xuta i gooool!, el màxim mandatari blaugrana va demanar als infants que parlessin en català.
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Vigilants amb la flexibilització
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Siguem clars. Malgrat la decisió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes de forma individualitzada es tracta només d'un gest. S'ha d'estar alerta. El Govern espanyol prendrà la decisió quan Europa li ho permeti i això no passarà abans del juny.
Opinió
Ajornar el referèndum?
Isidre Palmada
Professor
"No es preocupi, no ens el donaran" va respondre a Rac1 un President sorneguer a la pregunta - trampa del periodista, que havia qüestionat sobre el pacte fiscal. De fet, és evident que no ens donaran la fiscalitat, va pensar l'oient de l'emissora i va reblar encara: "Si han arribat fins aquí no recularan, perquè encara estan molt forts i tenen desenfundades les espases".
Recull de premsa
Culla: "És ben possible que un dia no molt llunyà ERC superi CiU"
"En una Catalunya que hagués saltat la paret, ERC no estaria gens mal situada per a tornar a ser-hi el primer partit. Això sí: caldria veure quins moviments farien els altres partits".
Recull de premsa
Junqueras: "La fragilitat de la política i finances catalanes obliguen a posar data a la democràcia"
"Fem tot el què estigui a les nostres mans per retallar les retallades. [...] En la situació actual d'espoli fiscal [...] la fragilitat del poder polític obliga a accelerar el procés d'independència".
Opinió
Tanquem caixes? O tanquem faixes?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Controlant els diners dels altres (que és el que fan els bancs). D'aquesta manera l'Estat espanyol actúa amb el sistema fiscal per tal d'aplicar unes polítiques sàdiques que escanyen de forma totalment injusta els catalans.
Opinió · Política catalana
Una 'pastanaga' de l'Estat contra Ítaca
Miquel Sellarès
Periodista
En diferents ambients polítics i periodístics de la metròpoli i de casa nostra fa dies que s'estén el rumor que l'Estat prepara una 'pastanaga' per tal que els 'conills' catalans que passen gana puguin menjar i perquè, una vegada satisfets, aquests abandonin o alenteixin el viatge del país cap a Ítaca.
Opinió
Això és una guerra
Miquel Strubell
Sociolingüista
Fa pocs dies, vaig ser convidat per Vilaweb, al costat d'Enric Aïnsa, Pere Pugès i Miquel Sellarès, a explicar com vam posar en marxa l'ANC. Entre oradors brillants, vaig fer el que vaig poder. 
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Pujol dimiteix. Puig fa figa
Des de fa uns dies la consternació i la desorientació s'han fet manifestes a moltes de les bases sobiranistes de CDC. Al partit s'hi ha propagat la tensió ja que molts donaven per fet allò que finalment ha acabat passant: la imputació d'Oriol Pujol a l'afer ITV, un fet que se sabia del cert que provocaria la dimissió de Pujol de tots els càrrecs del partit.
Crònica · Política catalana
Agustí Colomines abandona el vaixell. Homs ha de reflexionar
Si en els darrers mesos hi ha hagut una notícia veritablement anunciada, aquesta ha estat la incapacitat personal, de caràcter i de tarannà d'Agustí Colomines a l'hora de dirigir la malanomenada Fundació CatDem, la qual va substituïr la prestigiosa Ramon Trias Fargas. Quan Colomines fou nomenat, a indicació de Quico Homs, director de la fundació oficial de CDC, gran part de la intel·lectualitat sobiranista va fer arribar a Homs, al President Mas (i també a l'expresident Pujol) el seu rebuig.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí