Dijous, 29 de maig del 2014 | 19:46
Opinió
Balanç crític
Fèlix Martí
President de Linguapax
Es pot pensar que el fet que Esquerra hagi obtingut més vots que Convergència i Unió significa que l'electorat confia en un partit independentista sense esquerdes per garantir la determinació del bloc sobiranista compromès amb la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet
Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat
Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat. En els darrers mesos s'han produït diversos incidents: la provocació als treballadors de TV3, innecessàries retallades en alguns sectors crítics... I ara, després de 17 anys de l'existència de Can Vies, a algú se li acut enfrontar-se amb el moviment okupa català per a provocar el conflicte més important dels darrers anys.
Opinió
Anem avançant
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El resultat de les eleccions europees a Catalunya han estat positives: ha augmentat la participació, s'ha incrementat el vot a favor del demòcrata dret a decidir, s'han escollit uns bons candidats –-felicitats al bon amic Terricabras i a en Tremosa...– i s'ha donat un augment del vot a ERC.
Opinió · Política
Rumb a la República del Benestar
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC
Catalunya s'ha llevat republicana. Els resultats electorals del 25-M evidencien que cada vegada hi ha més gent que confia en el projecte polític d'ERC.
Notícia
Era Manuel Prat el problema?
La dimissió del director general de la Policia de la Generalitat Manuel Prat estava cantada des de feia mesos, i més tenint en compte que aquesta ja es preveia des del canvi de conseller de Felip Puig a Ramon Espadaler.
Crònica · Afers religiosos
El Vaticà preconitza dos Estats per la pau entre dos pobles
El Vaticà preconitza que l'autèntica pau entre dos pobles, com Israel i Palestina, ha de basar-se en l'existència de dos estats. La pau no és possible atemptant contra l'Estat d'Israel ni impedint la sobirania palestina.
Recull de premsa
Mateu: "Hem romput el tòpic que els balears no es mouen ni es mullen per res"
"Tot plegat fa pensar en una cortina de fum per encendre i cremar l'educació i la cultura. I això fa un gran mal a la societat. Ha destruït tots els ponts de diàleg i 30 anys d'escola democràtica, de qualitat i en català".
Crònica · Política catalana
El 'pinyol' del 9-N: Mas, Junqueras i Herrera
El 25-M ha suposat un pas endavant cap al dert a decidir i la visibilitat de Catalunya a Europa. Els quasi 10 punts d'augment de vot català a les eleccions europees fa que el fet diferencial català tingui repercussió a Brussel·les i Estrasburg, i més encara davant l'euroescepticisme i l'onada de partits ultres europeus.
Crònica · Política
Eleccions europees, consulta i nou cicle electoral
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els fets marquen la marxa cap a la independència. Primer fet incontrovertible: amb 9 punts més de participació els electors han reforçat els partits que van signar el pacte per la consulta del 9-N, que doblen en vots als partits constitucionalistes. Segon fet: el cas català ha entrat a l'agenda europea com es va evidenciar en el debat entre els cinc candidats a presidir la Comissió europea; tanmateix els candidats de les dues grans forces de la Unió, populars i socialistes, es van mostrar molt reticents a l'ampliació interior.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí