Dimecres, 20 de novembre del 2013 | 19:55
Crònica · Política catalana
El dret a votar ens l'haurem de guanyar
Sergi Sol
Periodista
Que el Govern del PP no autoritzarà mai una consulta per permetre els catalans decidir el futur del país ja ho sabíem. O ho hauríem de saber. Com tampoc ho farà el PSOE, ni de casualitat. Aquest, ras i curt, és el motiu que porta a coneguts líders polítics catalans (a la dreta i a la presumpta esquerra) a condicionar la pregunta a un acord amb el Govern espanyol.
Opinió · Política
Una pregunta clara
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Estic segur que m'entendreu si no parlo sobre el consell nacional extraordinari (sic!) dels socialistes. Podríem deixar-ho amb la cita bíblica --'Pels seus actes els coneixereu'-- i tancar-ho, encara, amb una segona cita del llibre sagrat: 'Qui tingui orelles, que escolti'.
Crònica · Pla de lleida
Diguem-ne antipolítica
Ivan Mambrillas
Hi ha individus que fan política i n'hi ha d'altres que es dediquen a dissenyar raonaments sofístics per vestir de consistència i elegància les decisions miserables del seu partit. Si els primers s'exposen a ser qualificats d'ingenus, extremistes, demagogs o imbècils, els segons reben sovint el nom d'intel·liguèntsia.
Llibres / revistes
La UE marca el rumb dels ports
Notícia
Dos diputats escocessos, un unionista i l'altre independentista, defensen la consulta amb o sense acord amb l'Estat
El procés sobiranista escocès s'ha explicat aquesta setmana al Parlament català, on hi han assistit 2 diputats escocessos, l'un a favor de l'escissió d'Escòcia i l'altre en contra. Ambdós han participat en la comissió pel dret a decidir, i hi han defensat la consulta catalana.
Recull de premsa
Boix: "¿No és hora d'ajudar a tota la gent de d'Unió a coordinar-se perquè ells mateixos puguin forçar un canvi de direcció?"
"Segons una enquesta a El País [...], si CDC i UDC anessin separades a les eleccions, Unió només recolliria un 10% dels vots. Amb la tendència a la baixa de CiU, això es traduiria, com a molt, en tres o quatre escons".
Recull de premsa
Bel: "Amb una Espanya emancipada de Catalunya, la negociació del sistema de finançament seria civilitzada"
"Les regions més ben tractades pel finançament es coordinen i Aragó, Astúries Castella i Lleó i Galícia ja han constituït un lobby per defensar els seus interessos. Però no s'ha sentit una paraula contra madrilenys ni valencians".
Opinió
Transició: cap on i amb qui?
Pere Pugès
Arquitecte
Els qui vàrem viure la transició dels anys setanta del segle passat no en tenim cap dubte: estem vivint una segona transició que ha de completar el que va quedar per fer en la primera. No cal entrar, ara, en si es podia haver anat més enllà o si vàrem perdre una oportunitat única. Ara se'ns torna a obrir la porta i aprofitarem l'escletxa que no vàrem aprofitar llavors.
Entrevista
"IB3 Ràdio és un cavall de Troia. Nosaltres pretenem tot el contrari"
Tomeu Martí
Coordinador de l'Obra Cultural Balear
Tomeu Martí abandonarà la coordinació de l'Obra Cultural Balear (OCB) a finals d'any per a posar-se a treballar per la construcció de l'única ràdio privada en català a les Illes Balears, Ona Mediterrània, que previsiblement iniciarà les seves emissions regulars a partir de desembre. Martí, un dels impulsors del nou mitjà de comunicació, porta més de vuit anys creant i desenvolupant projectes de país des de l'OCB i és també un conegut activista, escriptor i periodista de les Illes Balears.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí