Dijous, 22 de desembre del 2011 | 19:33
 ·
Crònica · Política catalana
CiU intenta negar l'evidència del que li reserva el PP
El debat de política general d'aquesta setmana al Congrés dels Diputats ha fet evident que el PP, dels temes catalans, no en vol saber res. Catalunya, a diferència del que ha passat i passa amb el País Basc, sempre al focus de la recerca de solucions a Espanya, no interessa i fa nosa.
 ·
Crònica · Madrid
Per Nadal, la dreta de sempre torna al corral
Són els mateixos. Han tornat. Els que un dia van formar part dels governs d'Aznar, el van aplaudir o animar han assumit aquesta setmana el pes de la responsabilitat del govern espanyol.
 ·
Crònica · Euskal Herria
L'esquerra abertzale, decebuda amb Rajoy
Primer nega grup propi a Amaiur, després evita fer cap referència al conflicte d'Euskadi en el seu discurs d'investidura i, per acabar, aprofita l'estrena dels independentistes bascos al Congrés espanyol per carregar contra ells i deixar clar que no els deu res.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Pinça a Cameron: un regne desunit?
Marc Sanjaume
Politòleg
Escòcia i Gal·les han iniciat una estratègia conjunta davant del veto unilateral de Westminster als nous acords de la UE.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Torralba, un català ètic a Roma
El nomenament de Francesc Torralba com consultor del Pontifici Consell per a la Cultura és positiu per a l'Església a Catalunya, especialment per l'Església més dialogant, sempre assetjada pels sectors més intransigents.
 ·
Notícia · Política
Lehman Brothers, 'Hooligans' i transvasaments "per collons": un repàs als ministres de Rajoy
Els nomenaments del flamant president del govern espanyol inclouen noms desconeguts per a la majoria i d'altres amb una peculiar relació amb Catalunya.
 ·
Notícia · Política
Els catalans suspenen el Govern de Mas, segons el CEO
Amb un 4'96, l'executiu convergent treu la nota més baixa des que el Centre d'Estudis va començar a fer l'enquesta el juny del 2007. La meitat dels enquestats, incapaços de respondre què és el millor que ha fet el Govern.
 ·
Notícia · Societat civil
Davant les agressions, treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio creen una plataforma en defensa dels mitjans públics
La plataforma exigeix a les administracions que prenguin les mesures adients per a evitar el tancament dels mitjans de comunicació públics catalans.
 ·
Notícia · Llengua
El català, entre les 100 llengües més parlades del món
En els últims deu anys, les persones que saben parlar català han crescut en 500.000 i, a dia d'avui, ja existeixen prop de 10 milions de catalanoparlants. La xifra suposa el 70% de la població total dels territoris de llengua catalana, que arriba als 13 milions de persones.
 ·
Notícia · Illes Balears
20 anys d'independentisme a la UIB
Demà, dijous, 22 de desembre, 19.30 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura, tendrà lloc l'acte 20 anys d'independentisme a la UIB.
 ·
Notícia · Política
Rigau adverteix a Rajoy que la immersió lingüística és intocable
La consellera d'Ensenyament ha alertat que "hi pot haver un conflicte" si el nou cap del govern pretén imposar la llengua amb què s'han de fer les assignatures.
 ·
Recull de premsa · Política
Gordillo: "Les retallades amaguen atemptats a les llibertats, a un sistema amb dèficits però molt digne i llargament construït"
"El proper Nadal, mentre compartim neules i torrons [...], tindrem un escenari comunicatiu desconegut, radicalment diferent".
 ·
Recull de premsa · Política
Jordi Armadans: "És possible o no ser independentista sense ser nacionalista? Crec que sí"
"Es pot desitjar la llibertat del teu país sense per això considerar que la nació sigui la qüestió més important".



Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí