Friday, 29 de July del 2011 | 18:39
 ·
Crònica · Madrid
L'art de disparar-se al peu
El cafè per a tothom put. Tants anys després –i amb molts catalans sense veu ja de tant cridar-ho– a la resta d'Espanya els ha caigut la bena dels ulls. Alerta, però: volen desmuntar les comunitats autònomes només per reforçar encara més l'Estat centralista.
 ·
Notícia · Política
Zapatero cedeix i avança les eleccions estatals al 20 de novembre
El president del govern espanyol afirma ara que l'avançament electoral estava "decidit des de feia temps". Els comicis, que parteixen amb el PP de Rajoy com a favorit i que agafen a contrapeu a ERC i al PSC, se celebraran 36 anys després de la mort de Franco.
Editorial
20-N: tornen els franquistes
Poques vegades tenim el valor de dir que el PP són els hereus o els fills del franquisme. O, com a mínim, el que varen viure amb normalitat el franquisme, i que tant els fotia la nació catalana, la seva llengua i la seva cultura.
 ·
Notícia · Política
Ferran Requejo guanya punts per encapçalar les llistes d'ERC a Madrid
El catedràtic de l'UPF ha demanat uns dies per considerar la proposta. Requejo, antic federalista que va fer al salt a l'independentisme, compleix amb el perfil renovador que busca Junqueras.
 ·
Crònica · País Valencià
Fabra soterra el passat
Alberto Fabra Part. Nascut a Castelló de la Plana l'any 1964. 47 anys. Afiliat a les Noves Generacions d'Aliança Popular des del 1982, va passar a formar part d'AP, reconvertit en PP. Regidor des del 1991. Alcalde des del 2005. No adscrit a cap dels corrents del partit, i sense cap parentiu amb el totpoderós Carlos Fabra, que ha presidit la Diputació els darrers setze anys.
 · Els tres diputats de SI, Toni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, conversant amb els portaveus de la coalició abertzale Mariano Àlava i Lorena López  de Lacalle.
Els tres diputats de SI, Toni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, conversant amb els portaveus de la coalició abertzale Mariano Àlava i Lorena López de Lacalle.
Notícia · Política
SI vol conformar un Bildu a la catalana pel 2014
La coalició pretén exportar l'experiència unitària basca i amaga amb presentar-se a les eleccions espanyoles del 20-N si així ho decideix l'assemblea nacional.
 ·
Notícia · Política
Bildu estudia presentar-se amb PNB i Aralar a les eleccions espanyoles
A més, diversos representants afirmen que la coalició abertzale acudirà als homenatges de les víctimes d'ETA.
 ·
Notícia · Societat civil
El judici dels 9 de Palma, vist per a sentència
Avui dematí ha començat el judici contra 9 joves, militants de Maulets, i dues persones més, que estan acusats d'amenaces i injúries per Jorge Campos, president de l'entitat d'extrema dreta Círculo Balear. Els presumptes fets varen tenir lloc en el decurs de la manifestació contra la corrupció del 20 de març de 2010.
 ·
Notícia · Política
Escola d'Estiu de les JNC: a la cerca del full de ruta per a l'emancipació de Catalunya
Aquesta setmana s'ha posat en marxa la XXIX edició de l'Escola d'Estiu de les JNC. Sota el lema Cap a l'emancipació Nacional, les joventuts nacionalistes treballaran des d'aquest 29 de juliol i fins el 31 en l'elaboració d'un full de ruta per aconseguir la independència de Catalunya.
 ·
Notícia · Societat civil
'Benvinguts a Catalunya': una guia de la cultura i llengua catalanes pel turisme
La Plataforma per la Llengua ha publicat el fulletó desplegable Benvinguts a Catalunya: un país i una llengua per descobrir, un eina per apropar el català i les expressions de la cultura de Catalunya als turistes durant aquest estiu.
 ·
Recull de premsa · Política
D. González: "Fins on podria arribar Mas si Rajoy digués que tampoc no hi haurà pacte fiscal?"
"Mas, com tothom sap, no és com Pujol. La qüestió, ara, admet noves variables: fins on hauria arribat Pujol amb el poder institucional que reuneix Mas?".
 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "Els ecosocialistes estan confortats amb la seva solitud mentre fan temps per si truquen a la porta els indignats"
"Que el dèficit públic està desbocat a tots els nivells de l'Administració, i el nostre Estat de benestar es troba a punt del col·lapse? Tant és! Aquí el que compta és la pèrfida voluntat privatizadora de la dreta neoliberal".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí