Dimecres, 19 de novembre del 2014 | 20:53
Opinió · Política
Procés constituent català o segona transició espanyola
Guillem Clapés
Secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC
Aquesta és la tria que en les properes setmanes haurem de fer els catalans. Després de l'èxit del 9N, vivim un impàs, uns dies d'espera política en els que la indefinició preval sobre la claredat i la determinació.
Crònica · Informe SIC
Fiscals, PN, GC i funcionaris comencen a dir prou
Les prediccions que hem fet dels del col·lectiu que elaborem l'Informe SIC es compleixen dia a dia: no sols l'opció majoritària de la societat civil catalana i la seva majoria social sobiranista estan allunyades de la metròpoli, sinó que comencen a veure's casos de funcionaris de l'Estat que estan farts de la incomprensió del Govern de l'Estat i les seves institucions vers Catalunya.
Opinió
Eleccions? No, gràcies
Isidre Palmada
Professor
Ara, sembla que ningú se'n recorda que l'aposta del 9N era un joc perillosíssim, una ruleta russa de vida o mort. Rememorar el patiment fins als últims moments, durant la jornada del 9N, seria una bona gimnàstica.
Crònica · Pla de lleida
De l'arsenal mediàtic de l'independentisme
Ivan Mambrillas
La pregunta mai no serà "de quina manera els mitjans de comunicació hegemònics van contribuir a crear un marc cognitiu comú favorable a la independència", sinó "de quina manera un marc d'interpretació independentista va esdevenir socialment hegemònic sense el suport de cap mitjà de comunicació poderós".
Recull de premsa
Boix: "Fer les eleccions catalanes després de les generals sembla un error: enterboliria la nitidesa de la disjuntiva actual (independència sí o no)
"Si les eleccions es fan abans de les municipals, la solució més lògica és la d'una llista unitària. [...] L'única sortida és que les grans organitzacions civils del país tutelin la formació de la llista unitària".
Recull de premsa
Xirgo: "Ànims, Torres-Dulce. Sabem que avui no ens fallaràs"
"El procés tindrà èxit simplement pel que està fent el PP. Mai de la vida hauríem somiat tenir uns aliats com els que tenim. [...] Tenim la sort que, per més malament que ho fem nosaltres, ells sempre ho fan pitjor".
Opinió
Units per guanyar
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Hi ha una crítica recurrent als partits polítics que es refereix a una suposada incapacitat per prendre decisions sense fer-ne una comptabilitat en funció dels rèdits electorals. És una crítica que té una base real perquè és evident que l'objectiu de tots els partits polítics és obtenir el màxim de suport electoral, però és només una veritat a mitges perquè els autèntics partits de govern situen --han de situar-- el servei a les persones per sobre del rèdit immediat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí