Dilluns, 5 d'octubre del 2015 | 12:29
Opinió · Política catalana
Desambiguació
Miquel Strubell
Sociolingüista
Havent-me recuperat de la ressaca de diferents celebracions posteriors al 27-S, he pensat que venia a tomb recordar que la Viquipèdia de vegades ens remet a pàgines de desambiguació. Et fan triar entre diferents opcions possibles.

Crònica · Anàlisi política
Resultats finals de les eleccions de Catalunya: error o manipulació
Primera conclusió: 2 a 3 Dècimes i  9.100 Vots separen Independentistes d'Unionistes.

La polèmica suscitada sobre el recompte de Vots de les eleccions Autonòmiques de Catalunya i les posteriors valoracions, escrutat el vot final per correu, em permet fer les següents puntualitzacions:

 ·
Recull de premsa
Requejo: "Resulta bastant ridícul que la situació canviï pel fet que JxSí hagi aconseguit 62 diputats en comptes de 63... per favor!"
El catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, en un article al diari Ara fa un anàlisi de la situació de la política catalana després de les eleccions del passat dia 27 i sobre en quin estat es troba el procés cap a la independència.
 ·
Notícia · Política
Alex Salmond creu que el dret a decidir s'acabarà imposant a Catalunya
l'Exprimer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, considera que el resultat de les eleccions del 27-S suposa un mandat democràtic que no permet declarar la independència unilateralment però sí convocar un referèndum pactat. Així, per Salmond  caldria  "establir un procés que permeti que els catalans decideixin; i si és un procés consentit per les dues parts, cal respectar el resultat".
 ·
Recull de premsa
Llansana:"Els partits haurien de ser sempre instruments al servei d'una causa, no una finalitat en si mateixos"
En un article al Punt Avui, l'exdiputada al Parlament de Catalunya i periodista, Marina Llansana, afirma que "Tots parlem de la necessària regeneració democràtica i som conscients que és imperatiu canviar-los, però la inèrcia dels partits és tan forta que transformar-los és missió impossible".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
L'enemic interior: els incompetents i els miserables

El col·lectiu Joan Creixell felicita les forces sobiranistes pels resultats del 27-S i creu que ja no hi ha pas enrere possible, i que els resultats, a pesar de l'ofensiva per terra, mar i aire de l'Estat, utilitzant mitjans legals (segons les seves lleis) i també inconfessables, no han pogut aturar la voluntat de la Catalunya multiclassista que vol esdevenir un Estat normal en una Europa de tots.

 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí