Dilluns, 13 de abril del 2015 | 20:29
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Camí del 27S: la salut de ferro del moviment independentista
Carme Forcadell es va acomiadar diumenge de la presidència de l'ANC, amb una actitud digna d'elogi, sense sucumbir ni a pressions externes ni a internes. I ho va fer en positiu, subscrivint i potenciant els Acords subscrits i defugint reobrir cicatrius sàviament i responsable. Forcadell, més enllà de la seva opinió personal, ha tingut un paper clau en la cohesió de l'ANC, malgrat que alguns pesos pesants del seu Secretariat no sempre han actuat amb lleialtat ni independència.
TribunaTV
TribunaTV entrevista Marta Rovira
Notícia
"Espero que acabem configurant un pol governamental per tirar endavant el full de ruta"
"Si el 27S l'opció de la independència és majoritària, ICV i EUiA no tancaran la porta a un procés constituent que és democràcia en estat pur".
Opinió
Respecte a la democràcia
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Si observem com han transcorregut políticament els segles XIX i XX veiem que la violència i les guerres han estat el pas previ a una certa pau i a una certa aplicació de la democràcia a Europa.
Opinió
Viure en el SÍ
David Basora
Economista
Esclata la primavera. I esclata el període electoral més emocionant dels darrers 30 anys. Èpiques seran les eleccions anunciades per al 27 de setembre i com a avantsala, les municipals del proper 24 de maig.
La fotografia
L'ANC vol omplir la Meridiana l'11S i posar la primera pedra de la República Catalana
L'entitat ha presentat deu eixos per vertebrar la Catalunya independent que dotaran de contingut la Diada i els actes de l'estiu.
Recull de premsa
Forcadell: "Aquest full de ruta preacordat tanca la possibilitat d'impulsar una candidatura unitària"
"És veritat que després del 9-N hauríem hagut de pressionar més els partits. Potser en aquell moment ens vam relaxar perquè vam pensar que ja havíem fet la feina".
Recull de premsa
Miró: "L'ANC és l'argamassa que evita la trencadissa i qui dibuixa als partits els límits del terreny de joc"
"Al full de ruta de l'ANC s'hi fa un pas decisiu i lliga la independència a un mínim programàtic, amb la justícia social i la regeneració com a pilars bàsics".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Informe SIC
Gran ofensiva de l'Estat: 'todo por la patria'
La desesperació demostrada ahir pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i mostrada també en dies anteriors pel president del Govern Mariano Rajoy i per alguns dels seus ministres demostren una vegada més que no entenen o no volen entendre allò que passa a Catalunya, el procés de transició i menys encara: el canvi de xip que s'ha fet a bona part de la societat catalana. Una societat que s'ha desarrelat del projecte espanyol i que marxa cap a un esdevenidor de projecte propi i europeu.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí