Dimarts, 1 de abril del 2014 | 20:24
 ∑
Crònica · Informe SIC
Provocació i 'frikisme'
√Čs lamentable que un periodista de llarga traject√≤ria com Antonia Fern√°ndez hagi elaborat per El Confidencial una not√≠cia poc contrastada que sols serveix per atiar el foc de la provocaci√≥ i la maniobra de les clavegueres contra el sobiranisme c√≠vic i pac√≠fic de Catalunya. El conte de fades mal√®fic que explica que avui s'est√† estructurant una Nova Terra Lliure a Catalunya nom√©s pot respondre a dues coses: a una provocaci√≥ o al producte d'una ment friki.
Opinió
Rouco: val més que et retiris
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Te raó el cardenal Rouco Varela: l'expressió de la democràcia va comportar la guerra civil l'any 1936 per part dels militars feixistes i podria tornar-ho a provocar l'any 2014 pels mateixos agents i els mateixos motius. La sort és que els temps no són comparables malgrat que al cardenal li agradaria que, pel pànic a una nova guerra, es deixés de reivindicar la democràcia.
Opinió · Política
Catalunya, independència econòmica
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
"Hi hagi l'escenari de futur que hi hagi, Catalunya i la seva economia són perfectament viables".
 ∑
Crònica · Seguretat
Carme Chac√≥n: declarar o no declarar, aquesta √©s la q√ľesti√≥
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia, i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
D'ençà que la recuperació de la independència va conquerir el centre polític i que la Sra. Carme Chacón no va aconseguir el lideratge del PSOE, són diversos els comentaristes que han escrit sobre la seva complicada situació política.
 ∑
La fotografia
Re√Ī√© demana al Parlament una llei de governs locals que preservi l'autonomia local
El president de la Diputaci√≥ de Lleida, Joan Re√Ī√©, ha participat a la¬†compareixen√ßa a la Comissi√≥ d'Afers Institucionals del Parlament on hi ha demanat que es¬†preservi l'autonomia local davant una constituci√≥ espanyola "agressiva i regressiva".
 ∑
Notícia · Societat civil
La gigafoto ja és una realitat
El projecte de l'ANC encetat la mateixa Diada de l'any passat, la gigafoto que ha de donar cara a tots i cadascun dels participants de la Via Catalana, √©s una realitat a partir d'aquest 1 d'abril. El retard en la seva aparici√≥ p√ļblica n'ha augmentat el seu inter√®s i perspectives entre societat i mitjans.
 ∑
Recull de premsa
Xirgo: "Encara no ho han entès, que no estem discutint un tema de diners?"
"Es veu que arriba l'oferta. No serà ni una tercera via, aquella que reclama Duran i Lleida. Perquè continuen instal·lats en el tòpic que els catalans ens queixem només per diners".
 ∑
Recull de premsa
√Ālvaro: "La sessi√≥ del 8 d'abril ser√† molt m√©s que un tr√†mit"
"Les respostes que donin PP i PSOE als discursos dels tres diputats catalans [...] poden contribuir a convertir molts indecisos en nous partidaris de la independència".
 ∑
Crònica · Política catalana
Ferida oberta
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Catalunya no es regeix per l'Estatut aprovat pel poble català en referèndum l'any 2006 sinó per l'Estatut modificat per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Aquesta és la situació injustificable i impensable en un país de la Unió Europea. Perquè en una democràcia la legalitat emana de la voluntat popular i a ella s'ha de sotmetre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠