Dimecres, 9 de maig del 2012 | 19:49
 ∑
Crònica · Anàlisi política
L'SNP manté l'hegemonia malgrat tot
Marc Sanjaume
Fa uns dies apuntàvem les eleccions municipals escoceses com un repte important per a l'SNP, que és a poques setmanes de llançar la campanya electoral per al referèndum d'independència del 2014. Doncs bé, amb els resultats a la mà podem afirmar que el partit d'Alex Salmond ha superat els comicis amb bona nota i fins i tot n'ha sortit reforçat.
Opinió · Política
Una altra bufetada a Catalunya
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Les darreres mesures recentralitzadores del Govern espanyol han suposat una altra bufetada a Catalunya, com gairebé totes les decisions que setmanalment vomita el govern Rajoy. L'anunci de la recuperació del control de les conques hidrogràfiques és l'inici del què ja fa temps ens temíem a les Terres de l'Ebre: l'espoli de l'aigua.
 ∑
Notícia · Illes Balears
El PP es nega a pagar un ajut previst per a les revistes en català
Seguint la línia de destrucció de la llengua pròpia a les Illes, els populars han denegat una partida prevista al pressupost del Consell de Menorca destinada a les publicacions locals en català.
 ∑
Crònica · Internacional
Grècia: després del caos econòmic, el polític
Els votants francesos i grecs han seguit la regla dominant a Europa des de l'inici de la crisi, el 2008, canviant de governants quan han tingut ocasió d'anar a les urnes. Però en el cas de Grècia, com que la crisi és molt més profunda, és tot més complicat.
 ∑
Notícia · Illes Balears
12 de maig: XXVIII Trobada d'Escoles Mallorquines
El proper dissabte 12 de maig el CP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles acollirà la Trobada d'Escoles Mallorquines d'enguany.
 ∑
Llibres / revistes
Jordi Castellanos, la incertesa de la literatura
 ∑
Crònica · Pla de lleida
De professionals, i no professionals, en la queixa
Ivan Mambrillas
Els grillats d'ara et conviden a subjectivar, psicologitzar o esoteritzar fen√≤mens tals com les relacions de dominaci√≥. Si el teu cap et puteja, pots atribuir-ho, en una interpretaci√≥ banal i epid√®rmica, als abusos d'una posici√≥ de poder, o b√© pots gosar afrontar el tal destret en els seus termes reals i crus: no t'has treballat prou l'√†nima i, doncs, permets que un pocapena s'apropi√Į part de la teua energia espiritual.
 ∑
Recull de premsa
Villatoro: "Catalunya estaria millor a la intempèrie dels mercats que sota el paraigua d'un estat que actua en contra"
"L'Estat se'ns oferirà als catalans: cediu-nos autogovern i nosaltres us donarem protecció. Serà el discurs, en els pròxims mesos".
 ∑
Recull de premsa
H. L. Bofill: "Si s'arriba a la fallida de la Generalitat i l'escapçament de l'autogovern, Mas serà el primer responsable"
"Mas i el seu partit hauran perm√®s la continu√Įtat de l'espoliaci√≥ fiscal sense oposar-hi cap mesura efectiva per manca de valentia, un drenatge de recursos que haur√† habilitat el govern espanyol del PP a assestar el cop de gr√†cia".
 ∑
Llibres / revistes
ANC, un sol objectiu: independència!
 ∑
Crònica · Política catalana
Nou PP(c), vell nacionalisme
El congr√©s del PP de Catalunya d'aquest cap de setmana ha tornat a ser una exhibici√≥ de nacionalisme espanyol sense complexos. Tot i que la direcci√≥ volia presentar davant l'opini√≥ p√ļblica un nou partit m√©s arrelat a la realitat catalana, menys agressiu amb els seus trets identitaris, el tret els hi va sortir per la culata.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠