Dimecres, 9 d'octubre del 2013 | 20:10
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Que no ho veieu, que hi haurà xoc de trens...
Duran, Navarro i Sánchez-Camacho confonen els seus desitjos amb la realitat. Són innocents? Són hipòcrites? O simplement es troben atrapats personalment i política pels seus interessos econòmics o d'estatus amb el poder?
Opinió
Sí o No, sí o sí
Miquel Strubell
Sociolingüista
El projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat en un ambient eufòric el 30 de setembre de 2005, pel 89% de la representació política de Catalunya, va ser --vist amb perspectiva-- l'intent més seriós que s'ha fet en setanta anys d'establir un model de relació amb Espanya per permetre a Catalunya un cert encaix durador.
 ·
La fotografia
El País Valencià reclama dignitat aquest 9 d'octubre
Milers de persones s'han congregat aquesta setmana a la plaça de Sant Agustí per a commemorar la Diada del País Valencià. La manifestació reivindicativa del 9 d'Octubre d'enguany s'ha convocat sota el lema 'País Valencià, dignitat!'.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'estadi prepolític de l'unionisme
Ivan Mambrillas
En l'independentisme principatí s'aprecia, fàcilment, des de fa temps, un continuum de sentiments de pertinença, des del resolt "jo no sóc espanyol" fins a la tranquil·la autoidentificació amb Espanya.
 ·
Recull de premsa
Boix: "L'única pregunta acceptable només pot ser la que inclogui dues opcions: sí o no a ser un estat sobirà"
"Un cop la tercera via passa per la sobirania completa, és evident que oferir tres opcions al votant no és raonable: introduir una resposta que no garanteix l'objectiu que els seus partidaris diuen que volen obtenir implicaria defraudar el votant".
 ·
Recull de premsa
Paluzie: "La tercera resposta és un desig d'uns sectors temorosos de la pèrdua d'un estatus en el qual s'han acomodat molt bé"
"Aquestes propostes [terceres vies] tenen tants inconvenients i sonen tan extemporànies al procés que s'està vivint que haurien de quedar descartades aviat".
Opinió
Sense renúncies
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Sempre acabaran decidint les urnes, tant si votem en un referèndum o consulta, com si fem eleccions plebiscitàries, com si fem una declaració d'independència, que haurà de ser votada després per la ciutadania, la decisió està en mans dels ciutadans d'aquest País i es prendrà a les urnes. Per això un dels objectius més immediats i més importants de l'Assemblea Nacional Catalana és eixamplar la majoria social, aquesta majoria que ja tenim, però que volem consolidar.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí