Dimarts, 7 d'octubre del 2014 | 20:23
Crònica · Seguretat
Els clarobscurs del Conseller Espadaler
El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, desperta diferents opinions entre els sectors polítics i policials. Hi ha molts especialistes que es pregunten si Espadaler és conscient del que està fent. És conscient Espadaler del que li fan fer? Ramon Espadaler, com qualsevol altre alt càrrec de l'Interior, té calarobscurs.
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament de Catalunya
La setmana passada el Consell de Ministres ens obsequiava amb un anunci que, no per esperat, ha aixecat molta indignació al país sencer, particularment a les Terres de l'Ebre.
Llibres / revistes
Panorama d'incerteses
Opinió
El fulcre
Isidre Palmada
Professor
Mas ha decidit no ser Ibarretxe, no s'ha arronsat, que és el que pretenia Rajoy. Ha pres ràpidament la iniciativa per no donar la sensació de fluixament de cames, com semblava que podria passar en un primer moment.
La fotografia
Reñé: "Hem vingut a fer costat a la valentia del president Mas i a donar garanties al procés"
El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet entrega al president Mas de l'acord de Ple en favor del 9N en una jornada històrica al Palau de la Generalitat que ha reunit 800 representants del món local.
Crònica · Madrid
Madrid no entén que això va de dignitat
Sovint des de Catalunya costa d'entendre que Madrid no mogui fitxa política davant d'una mobilització ciutadana sense precedents a Europa, forma sostinguda des del 2012. Ens preguntem com pot ser que el govern espanyol (amb la complicitat del PSOE) només embesteixi, prioritzant la voluntat de vèncer a la de convèncer. La resposta: perquè hi ha alguna cosa profunda que no han entès.
Recull de premsa
Álvaro: "Si la societat és adulta per dir prou a Madrid, també ho és per exigir responsabilitat als d'aquí"
"El procés continua tot i les prohibicions, amb la clarificació de partits com ICV i Unió, i el pas endavant de 920 ajuntaments (d'un total de 947) en suport de la consulta. Catalunya intenta la ruptura pactada, som així de complicats".
Recull de premsa
López: "Si acabem esdevenint un nou estat, el principal argument per explicar-nos serà el dret a decidir"
"Al segle XXI cap estat pot ser vist com un principi moral que cal preservar. Perquè al segle XXI les interdependències necessàries, la globalització i l'estabilitat militar permeten exercir l'ideal que les fronteres dels estats puguin ser flexibles si així ho decideixen lliurament els ciutadans".
Opinió
Trepitgem ferm...
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Estem vivint uns dies carregats d'intensitat i d'una gran tensió emocional i política. I tot apunta que ambdues tensions aniran en augment. El divendres 3 d'octubre va ser un d'aquests dies tensos.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí