Dimarts, 15 de gener del 2013 | 18:19
Crònica · Política catalana
La recomposició de l'espai independentista "estricte" en xifres
Roger Buch
Politòleg
Les eleccions del 25N van suposar canvis importants. El més rellevant no va ser purament electoral sinó ideològic. CiU va passar a engruixir el bloc dels partits independentistes. Fins aleshores quan parlàvem d'aquests partits ens referíem a ERC, CUP, SI o RCAT i situàvem a CiU i ICV en el sobiranisme.
Opinió
Dos menorquins de gran vàlua
Damià Pons
Escriptor
En poc més d'una quinzena, l'illa de Menorca ha patit la pèrdua de dos dels seus ciutadans més honorables. El 22 de desembre va morir Àngel Mifsud i Ciscar (Tavernes de la Valldigna, la Safor, 1954), i fa tot just uns pocs dies, el passat 9 de gener, Josep Miquel Vidal Hernàndez (Maó, 1939).
Crònica · Tecnologia i país
El ".cat": una història d'èxit
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El 2012 ha estat un bon any per al domini ".cat". El domini que representa la comunitat cultural i lingüística catalana a la xarxa d'internet ha estat el segon que més va crèixer l'any passat. D'entre tots els dominis existents, només fou superat pel domini estatal ".me" que representa Montenegro.
Opinió · Política
Nous bitllets per a una nova Europa
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
El president del BCE, Mario Draghi, va presentar djous passat a Frankfurt el nou bitllet de 5 euros. La novetat és que forma part d'una sèrie anomenada Europa i que els tindrem en circulació a principis de maig. 
Recull de premsa
Muñoz: "Que Unió i el PSC s'amaguin rere subterfugis legals per bloquejar la consulta va en contra de la gran majoria social"
"En un procés com el de la consulta hi haurà un moment en què caldrà aclarir posicions".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "A Catalunya hi ha un tercer eix: el rutina-renovació"
"Els ciutadans ─castigats per realitats molt agres─ no entenen ni accepten que les elits polítiques gaudeixin d'un tracte tan especial per part del sistema. Però els partits mai no agafen el toro de la corrupció per les banyes".
Notícia
La Plataforma per la Llengua omplirà el TNC en homenatge a Gasull
En memòria a un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, l'entitat ha organitzat un acte d'homenatge pel proper 15 de gener a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
Opinió
I continuem el 2013
Jordi Porta
President del Centre UNESCO de Catalunya
Ja s'ha dit, i potser cal repetir-ho, que els arguments dels qui estan en contra del referèndum d'autodeterminació del poble de Catalunya continuen essent contradictoris i només cerquen aconseguir adeptes a través de la simplicitat i de la por a un futur imaginat perniciós per als ciutadans. Plantejar ara, una vegada més, que reclamar la sobirania de Catalunya és fracturar la societat catalana, no deixa de ser una permanent incongruència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí