Dimarts, 3 de maig del 2016 | 13:17
 ∑
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI (4)
Govern Puigdemont o Govern Puigdemont-Junqueras? Quina de les dues etiquetes expressa millor l'esperit d'aquest Govern coral, plural i extraordinari que hauria de ser Junts pel Si? Val a dir que aquest també va ser, sobre el paper, el debat sobre el que va girar tot l'acord d'investidura entre Junts pel Si i la CUP
Opinió · Política
Noves eleccions. Velles disjuntives
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
El partits polítics de l'Estat Espanyol han estat incapaços, en quatre mesos, de posar-se d'acord per formar un Govern. Des de Catalunya, o més concretament  des dels rengles sobiranistes, es considera aquesta fet una demostració de la incapacitat  de la política espanyola de teixir complicitats per damunt d'interessos particulars,

 ∑
La fotografia · Política catalana
No podem continuar amb un sostre de dèficit absolutament injust i arbitrari
En el seu primer viatge oficial a l'exterior el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat des de Brussel·les que "Catalunya té un sistema absolutament injust i arbitrari de finançament i de repartiment del sostre de dèficit" i que  "Per aquest camí no podem continuar".
Opinió · Política catalana
Necessitem ens supramunicipals adaptats a les necessitats de la ciutadania
Dionís Guiteras
Vicepresident primer i responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
El debat, m√©s viu que mai √ļltimament, sobre les funcions dels ens supramunicipals s'aborda sovint de forma superficial i sense parar-hi prou atenci√≥. En aquest context, la cr√≠tica f√†cil ens fa perdre de vista les veritables mancances dels ajuntaments. Quan un responsable pol√≠tic d'un ajuntament no explica qu√® fa amb els recursos p√ļblics que gestiona fa un flac favor a la ciutadania.
Opinió · Societat civil
Transversalitat i ANC
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Políticament parlant, és un concepte que utilitzem des de fa poc. A la Declaració fundacional de l'ANC, aprovada en la Conferència nacional per l'Estat propi, a finals d'abril de 2011, i adoptada per l'Assemblea fundacional de l'ANC un any després, aquesta paraula no surt enlloc

 ∑
Crònica · Nació Digital
Dem√≤crates aposta per un front com√ļ el 26-J per "bloquejar la pol√≠tica espanyola"
"La convocatòria de noves eleccions és un fracàs absolut de la política espanyola", i suposa un "ridícul" per part de l'estat espanyol als ulls de tot Europa, ha assegurat aquest dilluns Antoni Castellà en nom de Demòcrates de Catalunya.
 ∑
Notícia · Cultura
Xavier Duran ha estat guardonat amb un dels Premis Crítica Serra d'Or
El químic i periodista, Xavier Duran, va rebre ahir  durant la celebració de la cinquantena edició dels Premis Crítica Serra d'Or, a obra publicada el 2015, el Premi en l'apartat de Recerca i més concretament en el d'altres ciències per l'obra  'La ciència en la literatura'.
 ∑
Notícia · Memòria històrica
Avui s'estrena el documental "Xirinacs, a contracorrent"
Els dies 3 i 4 de maig hi ha dues preestrenes del documental als Cinemes Girona de Barcelona i properament es podrà veure al programa Sense Ficció de TV3. Per veure el tràiler, cliqueu aquí.
 ∑
Recull de premsa · Economia
Boix:" 26-J: el bloqueig espanyol"
En un article al diari Ara¬†el professor Carles Boix afirma que " les eleccions espanyoles es presenten com un afer de conseq√ľ√®ncies poc rellevants des d'un punt de vista macroecon√≤mic" ja que "Europa marca els grans eixos de la pol√≠tica econ√≤mica i Espanya hi pinta molt poc, en la seva formulaci√≥".
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Borja de Riquer: "Molts catalans no se senten còmodes dins les estructures polítiques espanyoles, ni com a catalans ni com a ciutadans".
En una entrevista a El Punt Avui, el catedràtic d'Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer, opina que els projectes catalans per transformar Espanya i trobar-s'hi millor no han fructificat, portant a la situació actual.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠