Dimarts, 3 de maig del 2016 | 13:17
 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI (4)
Govern Puigdemont o Govern Puigdemont-Junqueras? Quina de les dues etiquetes expressa millor l'esperit d'aquest Govern coral, plural i extraordinari que hauria de ser Junts pel Si? Val a dir que aquest també va ser, sobre el paper, el debat sobre el que va girar tot l'acord d'investidura entre Junts pel Si i la CUP
Opinió · Política
Noves eleccions. Velles disjuntives
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
El partits polítics de l'Estat Espanyol han estat incapaços, en quatre mesos, de posar-se d'acord per formar un Govern. Des de Catalunya, o més concretament  des dels rengles sobiranistes, es considera aquesta fet una demostració de la incapacitat  de la política espanyola de teixir complicitats per damunt d'interessos particulars,

 ·
La fotografia · Política catalana
No podem continuar amb un sostre de dèficit absolutament injust i arbitrari
En el seu primer viatge oficial a l'exterior el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat des de Brussel·les que "Catalunya té un sistema absolutament injust i arbitrari de finançament i de repartiment del sostre de dèficit" i que  "Per aquest camí no podem continuar".
Opinió · Política catalana
Necessitem ens supramunicipals adaptats a les necessitats de la ciutadania
Dionís Guiteras
Vicepresident primer i responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
El debat, més viu que mai últimament, sobre les funcions dels ens supramunicipals s'aborda sovint de forma superficial i sense parar-hi prou atenció. En aquest context, la crítica fàcil ens fa perdre de vista les veritables mancances dels ajuntaments. Quan un responsable polític d'un ajuntament no explica què fa amb els recursos públics que gestiona fa un flac favor a la ciutadania.
Opinió · Societat civil
Transversalitat i ANC
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Políticament parlant, és un concepte que utilitzem des de fa poc. A la Declaració fundacional de l'ANC, aprovada en la Conferència nacional per l'Estat propi, a finals d'abril de 2011, i adoptada per l'Assemblea fundacional de l'ANC un any després, aquesta paraula no surt enlloc

 ·
Crònica · Nació Digital
Demòcrates aposta per un front comú el 26-J per "bloquejar la política espanyola"
"La convocatòria de noves eleccions és un fracàs absolut de la política espanyola", i suposa un "ridícul" per part de l'estat espanyol als ulls de tot Europa, ha assegurat aquest dilluns Antoni Castellà en nom de Demòcrates de Catalunya.
 ·
Notícia · Cultura
Xavier Duran ha estat guardonat amb un dels Premis Crítica Serra d'Or
El químic i periodista, Xavier Duran, va rebre ahir  durant la celebració de la cinquantena edició dels Premis Crítica Serra d'Or, a obra publicada el 2015, el Premi en l'apartat de Recerca i més concretament en el d'altres ciències per l'obra  'La ciència en la literatura'.
 ·
Notícia · Memòria històrica
Avui s'estrena el documental "Xirinacs, a contracorrent"
Els dies 3 i 4 de maig hi ha dues preestrenes del documental als Cinemes Girona de Barcelona i properament es podrà veure al programa Sense Ficció de TV3. Per veure el tràiler, cliqueu aquí.
 ·
Recull de premsa · Economia
Boix:" 26-J: el bloqueig espanyol"
En un article al diari Ara el professor Carles Boix afirma que " les eleccions espanyoles es presenten com un afer de conseqüències poc rellevants des d'un punt de vista macroeconòmic" ja que "Europa marca els grans eixos de la política econòmica i Espanya hi pinta molt poc, en la seva formulació".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Borja de Riquer: "Molts catalans no se senten còmodes dins les estructures polítiques espanyoles, ni com a catalans ni com a ciutadans".
En una entrevista a El Punt Avui, el catedràtic d'Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer, opina que els projectes catalans per transformar Espanya i trobar-s'hi millor no han fructificat, portant a la situació actual.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí