Dijous, 23 de maig del 2013 | 19:25
Opinió
Escola, llengua i continguts
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Ja s'ha dit moltes vegades que l'objectiu de l'educació és aconseguir que els nois i noies adquireixin els coneixements adequats per progressar en la comprensió i el diàleg dins de la societat on els ha tocat viure.  Des d'un punt de vista lingüístic ─especialment en el cas de Catalunya─, l'objectiu és que quan acabin l'etapa d'escolarització obligatòria coneguin bé les dues llengües oficials.
Opinió
Em fa mandra
Josep Poca
Escriptor
De tant en tant, en Miquel Sellarès em recorda –com a d'altres, suposo– la conveniència de continuar enviant articles d'opinió a aquesta pàgina de Tribuna.cat. Si haig de ser sincer, he de reconèixer que no ho faig, senzillament, perquè em fa mandra, molta mandra.
 ·
La fotografia
Acampada Jove 2013: tot a punt!
Lax'n Busto, La Pegatina i Gossos seran els caps de cartell de l'Acampada Jove 2013, enguany també situada a Montblanc. El festival musical més important dels Països Catalans assoleix, aquest 2013, la seva 18a edició.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El catòlic Pujol escombra el nacional catolicisme d'Aznar
Jordi Pujol i José Maria Aznar a la mateixa hora en dues televisions diferents. Pujol guanya. L'audiència a Catalunya d'ambdues intervencions és políticament significativa sobretot en l'ofensiva actual de l'Estat espanyol, inclosos els quintacolumnistes, contra el sobiranisme català pacífic i democràtic.
 ·
Llibres / revistes
La indignació puja de to i aplega multituds
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Del que faci l'ANC en aquest futur immediat dependrà, en bona part, el camí que seguirem"
"Un nou secretariat [a l'ANC] tindria un valor fonamental que l'actual no pot tenir. Serviria per actuar amb tota la legitimitat per encarar l'etapa final d'aquest procés i [...] des d'una perspectiva millor, més àmplia, de més futur".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "A la idea catalana de país en construcció, d'identitat inclusiva, s'hi oposa només l'acceptació de romandre ancorats en l'abisme"
"Cap argument. Cap projecte nou. Cap proposta de regeneració. España va bien. Ningú no l'ha de rescatar d'ella mateixa" ha ironitzat.
 ·
Crònica
A Llanos de Luna li ha sortit el tret per la culata: enderroquem la comissaria de Via Laietana
Els esdeveniments d'aquests darrers dies podrien finalment fer trencar el silenci que cau sobre alguns temes i que han acceptat tots aquells que han treballat sobre la memòria hisòrica del nostre país.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí