Divendres, 11 de novembre del 2016 | 18:23
 ∑
Crònica · Política
El gir democràtic: referèndum d'autodeterminació
El Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics és un acord internacional que va subscriure l'estat espanyol el 17 d'abril de 1977. En aquell temps, en plena transició d'una dictadura militar cap a una democràcia popular,
 ∑
La fotografia · Política catalana
Diumenge la democràcia et necessita
El proper diumenge 13 de novembre a les 12 h, √ímnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associaci√≥ de Municipis per la Independ√®ncia convoquen una concentraci√≥ a l'avinguda Maria Cristina (fonts de Montju√Įc) de Barcelona.
 ∑
Notícia · Llengua
La campanya "En català, també és de llei" arriba als jutjats de pau
El Departament de Cultura, conjuntament amb el Departament de Just√≠cia, difon la campanya "En catal√†, tamb√© √©s de llei" als 897 jutjats de pau que hi ha a Catalunya. La campanya t√© per objectiu sensibilitzar els ciutadans de la validesa legal dels documents fets en catal√† i de la necessitat que els usuaris facin valer la seva opci√≥ ling√ľ√≠stica amb els diversos professionals del dret.
Opinió · Política
Un gol per l'escaire
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Mariano Rajoy va donar a conèixer el seu nou executiu amb un comunicat. A l'estil de la vella política, la que té por de les compareixences i la que usa el plasma quan no vol sobresalts. De fet, de vella política en continua fent tothom,
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Jordi Porta
Com ja s'ha dit moltes vegades el respecte a les lleis depèn del procés que s'ha seguit per elaborar-les i aprovar-les. El franquisme també dictaminava lleis i les que actualment són vigents a Catalunya s'han redactat i aprovat en condicions massa sovint poc respectuoses amb la voluntat de la ciutadania catalana expressada democràticament.

 ∑
Notícia · Societat civil
Sánchez:"Aquest diumenge segur que seran milers de persones, segur que la gent no fallarà"
Ahir al programa l'Illa de Robinson  el president de l'ANC, Jordi Sànchez, va parlar de la manifestació convocada per aquest diumenge a Barcelona  per defensar els càrrecs electes encausats pel procés que durà el lema "Per la democràcia. Defensem les nostres institucions".
 ∑
Recull de premsa · Internacional
Colomines: "Fa temps que la imperfecta democr√†cia europea ja no √©s un model per a ning√ļ"
En un article a l'Ara Carme Colomina explica que "La desconfian√ßa transatl√†ntica no ha nascut amb Donald Trump. La dif√≠cil redacci√≥ del -ara ja podem dir-ho- fallit tractat de lliure comer√ß entre els Estats Units i la UE, el TTIP, no nom√©s l'ha provocat l'oposici√≥ de l'opini√≥ p√ļblica europea, tamb√© la desconfian√ßa i el xoc de mentalitats entre les dues parts negociadores".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠