Dijous, 23 de gener del 2014 | 19:44
Opinió · Afers religiosos
Que els expulsin d'una vegada
Josep Poca
Escriptor
Perquè –encara que per ara no han gosat fer-ho– tard o d'hora ho faran. Potser passaran uns mesos, però –no en dubteu– no hi haurà altra sortida.  Això no malmet el reconeixement del servei que ha fet el PSC al llarg de més de quaranta anys.
Crònica · Política
Programa sobiranista per superar la divisió social d'Europa
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Les perspectives del Fons Monetari Internacional assenyalen que Espanya tindrà el menor creixement del PIB d'Europa: el 0,6% el 2014 i el 0,8 % el 2015, enfront del 1,6% i el 1,4% d'Alemanya o el 2,4% i el 2,2% del Regne Unit. Els mitjans de comunicació i els partits de l'oligarquia espanyola han celebrat les previsions ressaltant que el FMI ha triplicat les seves previsions anteriors d'un creixement del 0,2%. 
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'ex monjo Vila-Abadal i l'autodeterminació
El metge psiquiatra Jordi Vila-Abadal (1926), que fou monjo amb el nom de pare Plàcid al monestir, parla, entre altres nombrosos esdeveniments significatius, de Josep Tarradellas i l'autodeterminació en el seu llibre El meu Montserrat interior.
 ·
Crònica · Internacional
La guerra s'escampa per l'Orient Mitjà mentre a Suïssa es busca la pau
Antoni Reig
Periodista
A la localitat suïssa de Montreux comença avui una conferència de pau internacional sobre Síria sense gaires (per no dir gens) perspectives d'assolir un acord que permeti trobar una sortida política a l'actual guerra civil. Són tres anys de guerra amb més de cent mil morts i milions de persones desplaçades tant dins com a fora del seu país. 
 ·
Recull de premsa
Ramoneda: "La reforma dels partits polítics és una de les més urgents"
"Si la democràcia es basa en la confiança que els ciutadans són capaços de pensar i decidir per ells mateixos, és rar que els seus representants polítics quedin exclosos d'aquest prejudici favorable".
 ·
Recull de premsa
Font: "Clama al cel la necessitat d'una explicació oficial i prou versemblant. La deuen a tot el PSC. I a tot l'espai socialista"
"La direcció actual del PSC s'ho ha pogut rumiar llargament i ha pogut calcular-ne els efectes. Sabia que anava a alterar els pressupòsits bàsics del PSC. I no es poden transgredir tantes coses bàsiques sense donar explicacions".
Opinió
El "plan" del PP fa aïgues abans de començar
Miquel Strubell
Sociolingüista
En un memorable i sempre actual article, ""Divide et Impera": l'estratègia d'Espanya contra el sobiranisme", publicat el gener de 2013, Ramir De Porrata-Doria (del Cercle Català de Negocis) recordava que José María Aznar havia tingut la barra d'amenaçar, feia poc: 'Antes se romperá la unidad de Cataluña que la de España'.
 ·
Notícia
17:14, l'hora del poble. Com vam fer la Via Catalana
Els periodistes Anna Rosenfeld i Joan Serra, responsables de comunicació de l'ANC, acaben de publicar 17.14. L'hora del poble. Com vam fer la Via Catalana. El llibre, de l'editorial Ara Llibres, compta amb pròlegs de Carme Forcadell, Ferran Civit i Ignasi Termes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí