Dilluns, 21 d'octubre del 2013 | 20:09
Crònica · Política catalana
Es retira de la política en Duran i Lleida?
En diferents trobades entre diputats i periodistes al Congrés dels Diputats, i des de fa dies, hi corre la brama que Duran i Lleida s'ha cansat. Després d'estavellar-se constantment amb les parets de l'unionisme i del sobiranisme, Duran i Lleida, conscient dels molts anys d'estar a la cúpula de la política catalana i espanyola, ha començat a moure's i a donar veus que la seva voluntat, a dia d'avui, és una sortida professional difrerent.
Opinió
Feblesa política catalana?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El procés cap el dret a l'autodeterminació que estem vivint compta, com ja era d'esperar, amb la resistència del govern espanyol i de la majoria de mitjans de comunicació hispànics. Resistència que, també com era d'esperar, fa servir uns arguments que, en general, podríem qualificar de sostre democràtic baix.
Opinió
Paradigma Max Cahner
Fèlix Martí
President de Linguapax
La llarga història de repressió política i cultural de la nació catalana va determinar, després dels anys de la dictadura franquista i dels convenis forçats de la transició democràtica, un procés de normalització que imposava límits, no solament a les aspiracions a la llibertat col·lectiva, sinó també a l'autoafirmació de la identitat personal dels ciutadans.
Notícia · Política
El president de la Diputació de Lleida veu en la Mancomunitat un model per a una Catalunya independent
Joan Reñé ha posat tots els focus en el model de Mancomunitat de la Catalunya de 1914, el qual ha qualificat de "model a seguir" en cas d'assolir la independència del país.
Notícia
Òmnium Cultural engega la campanya 'Un país normal'
L'entitat més influent de la societat catalana, juntament amb l'Assemblea (ANC), busca convèncer els indecisos per a participar en la consulta sobre la independència de Catalunya i donar arguments favorables al sí.
Recull de premsa
Culla: "A Catalunya no hi ha ni milions ni centenars de milers de ciutadans que se sentin oprimits pel sobiranisme"
"El relat és més o menys així: a Catalunya impera un "pensament únic" [...] sota del qual les veus que no animen la independència hi són excloses del debat públic i dels espais d'opinió [...]. Aquesta narrativa no res de certa ni de nova".
Recull de premsa
F-M. Álvaro: "Els poders d'Espanya busquen que la societat catalana deixi de mobilitzar-se"
"El pronòstic dels estrategs del PP és que el sobiranisme es desinflarà a partir de la suma de pressió intensa de Madrid i el previsible retrocés electoral de CiU".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Informe SIC
La 'jefa' Soraya, el CNI i els 30 anys del GAL
Cada vegada més, Soraya 'i els seus 30 nans' es fan amb les regnes de l'estratègia d'Espanya en contra del sobiranisme català. Soraya Sáez de Santamaría cobreix l'esquena al president Mariano Rajoy i a la seva suposada imatge de diàleg, i ella es converteix, així, en el falcó que usa sense contemplacions el CNI i les clavegueres de l'Estat. El mateix CNI, que depèn d'ella, està dirigit per un militar, Félix Sanz Roldán, de 68 anys, que tot i la bona entesa amb Soraya, té criteri propi. Però Soraya vol fer i desfer el que vulgui, i per això ja pensa en jubilar el militar Sanz.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí