Dijous, 6 de març del 2014 | 19:33
Opinió
Catalunya i la FAES
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Avui he sentit a la ràdio una entrevista de Mònica Tarribas al senyor Zarzalejos, de la FAES, i continuo veient les fixacions mentals de sempre i que em permeto posar en qüestió amb el perill de repetir-me. Es continua sacralitzant el procés que va portar a la Constitució del 1978 que, tot i ser un pas democràtic important, va tenir condicionants antidemocràtics que es pretenen oblidar.
Crònica · Seguretat
La intervenció dels Mossos d'Esquadra
Marc Costa
Advocat i politòleg
Poc a poc es va perfilant el pla de Rajoy per aturar el procés sobiranista. Fa unes setmanes, ja vam advertir de la possibilitat de que Catalunya fos intervinguda políticament en aplicació per la via de l'article 155.1 de la Constitució i que un dels àmbits que probablement serien objecte d'aquesta intervenció, juntament amb els d'ensenyament, sanitat i justícia, seria el de la seguretat pública.
Opinió
Transició versus ruptura. La causa de tots els mals?
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Fa unes setmanes a la UPF el doctorand Jordi Mir va defensar una tesi sobre l'anomenada Transición espanyola. No he tingut l'oportunitat de llegir-la, però sí que vaig assistir a la seva defensa.
Crònica · Afers religiosos
Cristians en la construcció d'un Estat nou
Construint un Estat nou és el títol de les memòries polítiques de Miquel Sellarès. Es presentaran a les 19:00 hores del proper 18 de març a la seu barcelonina d'Òmnium (Diputació 276).
Llibres / revistes
Play me, I'm yours
Notícia
Racó Català. 15 anys llegint, pensant i opinant
Avui fa exactament 15 anys que es va posar en marxa Racó Català. L'aventura va començar sense intencions ni pretensions. Tan sols 3 amics universitaris, connectats per IRC, amb ganes de crear un web de recursos en català i, poc a poc, també amb informacions de caire independentista.
Recull de premsa · Afers religiosos
Cardús: "El diàleg s'ha de reprendre per construir un nou marc de relació des de la igualtat de dignitats nacionals i polítiques"
"Cal donar per fet que el diàleg polític entre Catalunya i Espanya només es podrà reprendre després de l'exercici democràtic de decidir".
Recull de premsa
Ramoneda: "Els catalans no se sentiran reconeguts si se'ls tracta com a criatures que mereixen compassió"
"Per poder dialogar de veritat caldria desterrar tots aquests tristos tòpics".
Crònica · Política catalana
Federalistes? Més aviat antisobiranistes
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El problema d'alguns que es proclamen federalistes és que no ho són. El federalisme no és la meva opció, però és una opció legítima. El debat entorn el Pacte Nacional pel Dret a Decidir inclou un seguit de paranys en el llenguatge emprat. Un d'ells és la suposada contraposició entre sobiranisme i "federalisme". Però, quin "federalisme"? 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí