Divendres, 26 de juny del 2015 | 17:18
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Sant tornem-hi! Felicitats President, més merder
La conferència de Mas de dissabte, una més, torna a enredar l'independentisme en una batussa caïnita. La qüestió no és tant que Mas es salti a la torera l'Acord del 14 de gener, un Acord que ja va costar sang, suor i llàgrimes. La qüestió no és que Mas mini la confiança amb els seus potencials i previsibles aliats el 28S, que essent greu potser no és el més greu.
Opinió · Política
ANC: el gran repte
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
L'Assemblea va néixer per morir d'èxit, amb la independència. Va ser concebuda en la Conferència nacional per l'Estat propi, el 30 d'abril de 2011, després de quasi 20 mesos de cuina a foc lent, i ho va fer en un moment en el que els partits polítics catalans anaven per un cantó –pacte fiscal i subordinació total a l'Estat espanyol- i la societat civil per un altre, generant les seves pròpies propostes i organitzacions al marge dels partits.
Opinió
Destruir el sobiranisme, pas a pas. Manual pràctic català
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
1-     Força un posicionament unitari sobre l'eix nacional en aquells partits i coalicions on existeixi diversitat ideològica al respecte. Així, debilitaràs els seus sectors interns independentistes, i hi reforçaràs els federalistes i unionistes. Perdràs un actiu imprescindible per construir la independència, perquè els independentistes de formacions polítiques plurals no faran transfuguisme sinó que cauran en la desmobilització.

 

Crònica · Afers religiosos
L'espanyolisme sense ètica atempta contra la convivència
Veus i actuacions del front espanyolista transgredeixen l'ètica política i atempten contra la convivència a la societat catalana i contra una futura relació cordial entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana.
Opinió
Independència, fragmentació i amenaces
Ignasi Faura
Advocat
Entre altres reflexions podem afirmar que les recents eleccions municipals han portat un increment de les posicions independentistes a Catalunya.
Crònica · Madrid
Cinc moviments que ara farà Madrid
El nou escenari polític després del 24 de maig i la clarificació del mapa català amb la ruptura de CiU han portat els partits espanyols al desconcert, l'enrocament i la irritació. Ningú vol fer cap pas en fals abans del 27-S pensant en el seu propi horitzó electoral, el 29 de novembre.
Opinió
Ha arribat el dia
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
Suposo que esperen que els expliqui un dels fets més rellevants de l'última setmana: el final de la federació de CiU.
Opinió
El sí-sí no és només d'en Mas
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
No crec que se'm pugui considerar un sectari en relació a l'actitud del president Mas en el procés sobiranista. En l'entrevista televisiva penjada en aquesta mateixa pàgina del Tribuna.cat qualificava de positiu el paper del president pel que fa al 9 de Novembre, afirmació que va provocar les ires dels espanyolistes de Societat Civil Catalana.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí