Divendres, 3 de maig del 2013 | 18:42
Opinió
La síndrome del 7 a 0
Joan Rusiñol
Periodista
A la seu del PP, al carrer Gènova del Madrid, la nit del 25 de novembre del 2012 s'hi va viure una autèntica festa. La davallada electoral d'Artur Mas es va viure a can Rajoy com el final abrupte d'una guerra efímera. El triomf de l'espanyolisme, però, no van ser aquells resultats a les urnes, sinó la capacitat d'instal·lar en la societat el seu marc mental. La seva interpretació dels fets. Com a la televisió, a la política sovint les coses no són com són, sinó com sembla que són.
Opinió
Una xiulada il·lustrativa
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
He estat testimoni de xiulades de tota mena i m'agrada identificar-ne el per què. Multitudinàries com les que va rebre el Borbó a la final de futbol que du el seu nom, passant per la rebuda pels representants europeus al Memorial de Srebrenica un 11 de juliol de fa molts anys, fins a les quotidianes i gairebé paisatgístiques que ocupen l'entrada del Parlament rera les tanques eternes.
 ·
Notícia
El periodisme independent retorna: 15 silencis dels mitjans, de Media.cat
En una situació d'alarma màxima quant a la independència dels mitjans de comunicació a Catalunya, el grup de periodistes Ramon Barnils (Mèdia.cat) ha pujat a l'escenari informatiu per a oferir una nova entrega de l'anuari Mèdia de l'Observatori Crític de la Comunicació, aquest darrer cop dedicat a 15 silencis mediàtics d'aquest passat 2012. 
Opinió
Balanç optimista
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
La nostra força per aconseguir l'estat propi ve dels ciutadans. Una majoria de la població de Catalunya vol marxar d'Espanya. Aquests ciutadans constaten que hi som per força i que, per aquesta raó, els poders espanyols s'oposen a una consulta democràtica sobre el nostre futur polític.
 ·
Recull de premsa
Culla: "El servei exterior espanyol està d'activitat intensiva contra el dret dels catalans a autodeterminar-se"
"Resulta xocant que la glacial actitud de Brussel·les davant la hipòtesi d'una Catalunya independent hagi estat descrita aquí com un fracàs, quan es tracta del súmmum de la previsibilitat. [...] De tan normal, ni tan sols és notícia".
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "Cal reforçar els vincles entre els nostres països per evitar que aquest procés allunye encara més uns territoris que es necessiten"
"La llengua i cultura catalanes tenen moltes més probabilitats de sobreviure en un marc de proximitat i cooperació entre els nostres territoris".
Documents
Anuari Media.cat 2013
Opinió
No és populisme, és democràcia
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
A hores d'ara, a Catalunya, sembla que només aquells que volen acabar amb l'autogovern català (PP i C's) i una part del partit de govern (CiU) tenen ganes d'aprovar un pressupost de la Generalitat amb retallades àmplies (2000, 3000 o 4000 milions) que signifiqui, d'una banda, el final del poder polític de la Generalitat (sense despesa pública, tan sols hi ha gestió) i, de l'altra, el final del sector públic com l'hem conegut en els darrers 30 anys en aquest país petit.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí