Dimarts, 29 de novembre del 2016 | 12:41
Opinió · Política
El feixisme encara és viu entre nosaltres
Humbert Roma
Periodista
Dues notícies han coincidit aquests dies que ens haurien de fer evident com, més de quaranta anys després de la mort del dictador i de l'inici de la mal anomenada "transició" (cap a on?), el feixisme encara perviu en els diversos territoris sota el domini del Regne d'Espanya.

Opinió · Política
Necessitem un De Gaulle
Isidre Palmada
Professor
Com diu J. D. Bezsonoff, tres anys abans d'acceptar la independència d'Algèria, De Gaulle jurava i perjurava que la tricolor MAI se n'aniria. Tanmateix, va adonar-se de la correlació de forces. L'independentisme estava madur. I obstinar-se, provocava, només, dany i dolor.
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Jaume Marfany
Filòleg
El guió traçat per l'Estat espanyol es compleix amb total exactitud i rigorositat. Ahir, el ple del Congrés dels Diputats va aprovar, per 248 vots a favor i 91 en contra, el suplicatori del Tribunal Suprem per poder jutjar penalment l'exconseller de la Presidència, 
 ·
Notícia · Política catalana
Els 21 alcaldes i els regidors de Demòcrates han decidit que no tenen res a celebrar el proper 6-D i que obriran els ajuntaments
Toni Castellà, diputat i portaveu de Demòcrates, ha presentat en roda de premsa els acords adoptats en el Consell Nacional Demòcrata celebrat aquest cap de setmana. Així, pel que fa al 6D el portaveu demòcrata ha reafirmat que "els 21 alcaldes i els regidors de Demòcrates han decidit que no tenen res a celebrar i que obriran els ajuntaments i tindran la seva activitat institucional".

 ·
Notícia · Política
Els càrrecs electes i autonòmics d'ERC "treballaran" el 6D
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha explicat  que els càrrecs locals d'ERC i també els autonòmics treballaran el dimarts 6 de desembre malgrat ser festiu i malgrat la polèmica que es va generar per aquells ajuntaments que han obert les portes el passat 12 d'octubre, també festiu.
 ·
Notícia · Política catalana
Pascal: "El nostre objectiu és convèncer i eixamplar la base social a favor del sí des del carril central"
La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha comparegut en roda de premsa després del primer Comitè Nacional de la formació i ha subratllat que "el nostre objectiu és convèncer, volem eixamplar la base social a favor del sí i enfortir el projecte del partit construint grans majories des del carril central".
 ·
Notícia · Llengua
Un informe sobre la situació de la llengua catalana alerta de la disminució de la presència del català en l'entorn universitari

El IX Informe sobre la situació de la llengua catalana, promogut per la Plataforma per la Llengua i Òmnium Cultural i elaborat per  la Xarxa CRUSCAT de l'IEC i que avalua la salut del català, destaca que la manca de polítiques a favor de la llengua i el poc reconeixement després d'una situació de forts canvis demogràfics a començament del segle XX han influït en un descens en els usos del català arreu del domini lingüístic.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Roig: " En general, s'ha venut a la població que les coses es poden aconseguir sense esforç. Pel que fa a la independència de Catalunya, ara ho començarem a pagar".
En un article a l'Ara Xavier Roig afirma que "prendre's això de l'independentisme com una moda, com un fet oportunista -encara que se n'estigui convençut-, té un problema: les modes passen de moda".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí