Wednesday, 7 de September del 2011 | 18:35
Opinió · Política
La independència passa per Convergència
Josep Poca
Escriptor
I que em perdoni l'amic Carles Bonet i tants i tants i tants d'altres que no estaran d'acord amb aquest enunciat. Encara recordo com, el novembre de 2003, vaig empaitar per tot el Parlament Carles Bonet, insistint una vegada i altra que no fessin el disbarat del poti-poti del tripartit.
Crònica · Política catalana
Per una Diada popular i tranversal #ensensortim
Roger Buch
Politòleg
Imaginem un ciutadà català, amb bregada militància independentista que ha passat 10 o 12 anys fora del país. Torna puntualment per la l'onze de setembre d'enguany. S'espera trobar una Diada com les d'abans. Amb un gran protagonisme mediàtic dels polítics i amb una manifestació a la tarda on els diferents grups independentistes, abans que comencin els aldarulls, es compten per si són més que l'any anterior.
Crònica · País Valencià
La revàlida del trilingüisme
Mentre al Principat bufen vents de ponent que posen en risc el sistema d'immersió lingüística, al País Valencià s'han instal·lat un aire de seny impensable per inhabitual. Tant la Generalitat com el PPCV, amb Alberto Fabra al capdavant, accepten ara de negociar amb la comunitat educativa el polèmic decret exprés que volia imposar, per la via dels fets, l'anterior conseller del ram, Alejandro Font de Mora.
Crònica · Internacional
Espanya, colònia del IV Reich?
Toni Reig
Periodista
La cosa està clara: la cancellera alemanya Angela Merkel, d'acord amb el president francès Nicolas Sarkozy, decideix que els estats europeus que tenen l'euro han d'establir a les seves constitucions respectives ─com ja ha fet Alemanya─, que en el futur no hi haurà deute en els pressupostos, que hauran d'estar equilibrats entre ingressos i despeses.
Crònica · Pla de lleida
70 anys de 'monollingüisme'
Ivan Mambrillas
Un noiet que ha arribat a diputat ha dit aquesta setmana que ell no és "llingüista" i que una sentència d'un tribunal ha posat fi a "70 anys de monolingüisme" a l'escola catalana.
Notícia · Societat civil
La PDD crida a la insubmissió i la desobediència civil
La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés han fet una crida aquesta setmana a no acatar l'ultimàtum del TSJC que obliga la Generalitat a destruir la immersió lingüística. Les entitats sobiranistes han convocat una manifestació per la Diada per defensar el model d'escola catalana.
Recull de premsa · Política
Francesc-Marc Álvaro: "Cal transformar l'esperit del 10-J en alta política"
El periodista Francesc-Marc Álvaro creu que la tasca pendent dels catalanistes és resoldre la seva feblesa demogràfica, perquè mentre l'amenaça catalanista sigui fragmentària Espanya sap que som dominables.
Recull de premsa · Política
Imma Tubella: "Necessitem urgentment un full de ruta"
La rectora de la UOC, Imma Tubella, creu que els nostres polítics ens ha d'oferir el més aviat possible un full de ruta. En un article a l'Ara, Tubella diu que "necessitem urgentment un full de ruta i aclarir cap on volem anar, com hi volem anar i què volem ser".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí