Dimecres, 13 de juny del 2012 | 19:20
Opinió
L'esquerra independentista basca consolida el projecte i prepara eleccions i més...
Humbert Roma
Periodista
El bloc de partits de l'esquerra independentista basca va tenir aquest diumenge uns resultats molt bons a les eleccions legislatives al País Basc del Nord on es va consolidar com a tercera força pel davant de la que ho era fins ara als tres territoris del Nord: el centrista MoDem.
Opinió · Política
"L'estat del benestar dels rics"
Marta Rovira
Secretària General d'Esquerra
Aquests dies, enmig de la frenètica actualitat sobre el rescat i la intervenció de l'Estat espanyol, m'ha vingut al cap l'expressió "l'estat del benestar dels rics". És una expressió que pot semblar demagògica, però que reflecteix molt bé el que es percep entre tanta opacitat i maquillatge. L'expressió no és meva, és de Bauman. Admiro l'art que té aquest sociòleg de prestigi internacional: posa significat a la realitat que ens envolta, encara que sigui la nostra realitat, la més contemporània, la que vivim, la que és més difícil d'interpretar. I li posa un significat clarivident.
Crònica · Pla de lleida
El mestretites i la paciència de Hulk
Ivan Mambrillas
No és només l'obra de l'insigne barbut el que està cobrant, enmig del marasme, inopinada vigència, sinó que velles formes de pensament, o protopensament, força menys venerables també viuen la seua enèsima joventut.
TribunaTV
Joan Majó: La independència dins de la Unió Europea
Recull de premsa · Política
Pujol: "És preocupant la forta tendència espanyola d'empènyer Catalunya cap a la residualització"
"El problema no seria Catalunya, ni seria Europa. Seria Espanya".
Recull de premsa · Política
Cardús: "Res de divorcis: la independència, un camí de concòrdia amb Espanya"
"Res de ressentiments per canalitzar: simplement, voluntat de ser un país lliure, just i pròsper".
Crònica · Política catalana
Catalunya necessita qui l'expliqui
Un dels problemes que la crisi ha aguditzat és la imatge de Catalunya al món. El missatge del PP, repetit fins a l'extenuació, en què es culpa les autonomies del dèficit ha quallat a Europa i als grups de comunicació anglosaxons, els quals són els veritables àrbitres de la creació de confiança o de desconfiança respecte de la situació d'un país.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí