Dimarts, 12 de novembre del 2013 | 20:26
 ·
Crònica · Política catalana
Sentència prevaricadora, abjuració constitucional del poble català
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Novament el senyor Rajoy s'ha parapetat al búnquer constitucional per negar el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Aquest argument pot servir per a la política interior espanyola, però és inútil a nivell europeu i internacional, perquè les constitucions estan al servei de la democràcia i no és pas la democràcia, la que emana de les constitucions.
Crònica · Informe SIC
Nerviosisme a la Moncloa i al CNI
En una de les darreres reunions de la comissió d'intel·ligència creada per ordre de la presidència del govern espanyol amb l'objectiu d'estudiar el "problema catalan" i arribar a destruir o aigualir el secessionisme a Catalunya, ha acabat com el rosari de l'Aurora. Retrets, manca de coordinació i d'estratègia, i també ineficàcia. L'entorn de Soraya "i els seus nans" ha acusat els seus equips a Catalunya de no haver aconseguit pràcticament cap dels objectius establerts en l'estratègia.
Opinió · Societat civil
Mirada crítica i analítica d'una notícia
Àngels Folch
Mestra i membre de la Sectorial de Docents de l’ANC
Aquests dies, hom s'adona més que mai de la necessitat que a l'escola s'ensenyi a llegir els mitjans de comunicació amb esperit crític i capacitat d'anàlisi. Si no hi posem aviat remei, acabarem empassant-nos tot el que ens tirin a sobre. Només un poble capaç de llegir la realitat sense a prioris ni fanatismes, pot ser lliure.
Opinió · Política
Globalització i sobiranisme
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Fins a quin punt l'onada sobiranista que viu Catalunya és també una nova expressió política de les conseqüències de la globalització? La pregunta em sorgí arran d'escoltar fa uns dies l'exministre Jordi Sevilla en un col·loqui organitzat per Bridgingbcn que duia un suggerent títol Sobreviurà la democràcia a la globalització?, on el mateix Sevilla insinuava aquesta idea.
 ·
La fotografia
Mas envia un missatge a l'estat d'Israel, però també al sionisme
Un aspecte important de les estructures d'Estat que funciona a Catalunya és afers exteriors, un servei que ha organitzat amb responsabilitat, intel·ligència i eficàcia diversos viatges al persident Mas.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
'Trencant cadenes': la radiografia político-social de l'actualitat, a la gran pantalla
Dirigida per Antoni Verdaguer i protagonitzada per actors com Txe Arana, Sergi Dalmau, Quim Masferrer, Toni Albà i Miquel Sitjar, entre d'altres, la nova pel·lícula Trencant cadenes pretén mostrar a través d'una trama d'intriga político-social, l'actualitat a la Catalunya d'avui dia.
 ·
Recull de premsa
Casals: "El baró de Binns creu que la independència d'Escòcia seria un desastre. Però explicita que si els escocessos ho volen, s'ha de cedir"
"L'aristocràcia britànica ha estat coneguda i reconeguda per la seva capacitat d'adaptació. Per això la revolució burgesa va fer-se a les illes britàniques pràcticament sense tallar caps".
 ·
Llibres / revistes
Crònica d'una degradació
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí