Dimarts, 12 de novembre del 2013 | 20:26
 ∑
Crònica · Política catalana
Sentència prevaricadora, abjuració constitucional del poble català
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Novament el senyor Rajoy s'ha parapetat al b√ļnquer constitucional per negar el refer√®ndum d'autodeterminaci√≥ de Catalunya. Aquest argument pot servir per a la pol√≠tica interior espanyola, per√≤ √©s in√ļtil a nivell europeu i internacional, perqu√® les constitucions estan al servei de la democr√†cia i no √©s pas la democr√†cia, la que emana de les constitucions.
Crònica · Informe SIC
Nerviosisme a la Moncloa i al CNI
En una de les darreres reunions de la comissió d'intel·ligència creada per ordre de la presidència del govern espanyol amb l'objectiu d'estudiar el "problema catalan" i arribar a destruir o aigualir el secessionisme a Catalunya, ha acabat com el rosari de l'Aurora. Retrets, manca de coordinació i d'estratègia, i també ineficàcia. L'entorn de Soraya "i els seus nans" ha acusat els seus equips a Catalunya de no haver aconseguit pràcticament cap dels objectius establerts en l'estratègia.
Opinió · Societat civil
Mirada crítica i analítica d'una notícia
Àngels Folch
Mestra i membre de la Sectorial de Docents de l’ANC
Aquests dies, hom s'adona més que mai de la necessitat que a l'escola s'ensenyi a llegir els mitjans de comunicació amb esperit crític i capacitat d'anàlisi. Si no hi posem aviat remei, acabarem empassant-nos tot el que ens tirin a sobre. Només un poble capaç de llegir la realitat sense a prioris ni fanatismes, pot ser lliure.
Opinió · Política
Globalització i sobiranisme
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Fins a quin punt l'onada sobiranista que viu Catalunya √©s tamb√© una nova expressi√≥ pol√≠tica de les conseq√ľ√®ncies de la globalitzaci√≥? La pregunta em sorg√≠ arran d'escoltar fa uns dies l'exministre Jordi Sevilla en un col¬∑loqui organitzat per Bridgingbcn que duia un suggerent t√≠tol Sobreviur√† la democr√†cia a la globalitzaci√≥?, on el mateix Sevilla insinuava aquesta idea.
 ∑
La fotografia
Mas envia un missatge a l'estat d'Israel, però també al sionisme
Un aspecte important de les estructures d'Estat que funciona a Catalunya és afers exteriors, un servei que ha organitzat amb responsabilitat, intel·ligència i eficàcia diversos viatges al persident Mas.
 ∑
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
'Trencant cadenes': la radiografia político-social de l'actualitat, a la gran pantalla
Dirigida per Antoni Verdaguer i protagonitzada per actors com Txe Arana, Sergi Dalmau, Quim Masferrer, Toni Albà i Miquel Sitjar, entre d'altres, la nova pel·lícula Trencant cadenes pretén mostrar a través d'una trama d'intriga político-social, l'actualitat a la Catalunya d'avui dia.
 ∑
Recull de premsa
Casals: "El baró de Binns creu que la independència d'Escòcia seria un desastre. Però explicita que si els escocessos ho volen, s'ha de cedir"
"L'aristocràcia britànica ha estat coneguda i reconeguda per la seva capacitat d'adaptació. Per això la revolució burgesa va fer-se a les illes britàniques pràcticament sense tallar caps".
 ∑
Llibres / revistes
Crònica d'una degradació
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠