Dilluns, 24 de març del 2014 | 19:09
Crònica · Madrid
'Fins on arribaran els catalans?', es pregunten a Madrid
Corren, a Madrid, ventades de Transició. La mort d'Adolfo Suárez, l'home que va transitar de la llei franquista a la llei democràtica (el que no volen escoltar PP i PSOE) ha fet reaparèixer la cantarella del diàleg, el consens i la concòrdia. Paraules que sonen bé a la sèrie Cuéntame però que, en la realitat, pretenen endolcir l'autèntic propòsit de l'estat espanyol: vèncer.
Crònica · Societat civil
Assemblea i legalitat
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC està sent portada dels diaris per un document que, ben mirat, no diu res que no sembli lògic i normal en un país democràtic. La ponència del Full de Ruta 2014-2015 que està penjada al web de l'Assemblea és, en primer lloc, una proposta d'una comissió que s'ha posat a debat de la massa social en un procés que es tancarà el dia 5 d'abril, en l'Assemblea general ordinària que se celebrarà a Tarragona.
Opinió
Forçar Europa
Isidre Palmada
Professor
Com l'amant que no vol decidir i espera que el sedueixin, el nou full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aprecia 4 escenaris que se succeeixen sense aturador. Els diaris han anat al titular: l'ANC difon la declaració unilateral d'independència (DUI) pel 23 d'abril, sant Jordi 2015.
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Neix l'ARA Bassas, espai informatiu liderat per Antoni Bassas
Tres anys i quatre mesos després del naixement del diari ARA, Antoni Bassas passa a ser la cara visible de la capçalera. Una temporada de gestions i irregularitats en la cerca d'un espai audiovisual consolidat per a la capçalera cristal·litza aquesta setmana amb un noticiari d'autor.
Recull de premsa
Gifreu: "Els òrgans disposats al diàleg estan desbordats per l'ofuscament d'una classe política cega"
"L'ANC no decreta ni propugna ni controla, com li adjudiquen els inquisidors unionistes. Simplement proposa".
Recull de premsa
Casas: "Sense soroll de sabres ¿no toca ja afrontar debats com la monarquia, la memòria o el model territorial i econòmic?"
"Cal preguntar-se, però, si els consensos que alguns evoquen apel·lant a Suárez --quan pensen en renúncies i temen la confrontació democràtica d'idees-- tenen encara sentit".
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí