Dilluns, 2 de novembre del 2015 | 13:08
 ·
La fotografia
Acte de lliurament dels XXI Premis Nacionals Lluís Companys
El divendres 30 d'octubre tingué lloc al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs l'acte de lliurament dels guardons de la vint-i-unena edició dels Premis Nacionals President Lluís Companys que cada any atorga Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc.
Opinió · Política
Una proposta valenta , potser precipitada
Ignasi Faura
Advocat
La presentació de la Proposta de resolució al Parlament de Catalunya per part de Junts pel Si i la candidatura d'Unitat Popular és un pas valent, que manifesta de forma inequívoca l'inicí del procés constituent del nou estat català i compleix amb el compromís adquirit per ambdues candidatures a les passades eleccions del 27 S. Endavant!

 ·
Notícia · Cultura
Lliurament dels 44ns Premis Octubre
Aquest cap de setmana a València  s'ha fet el lliurament dels 44ns Premis Octubre que organitza l'editorial Tres i Quatre. L'acte va tenir lloc al modernista Mercat Central,on, a més dels guardonats i dels jurats, es van reunir unes tres-centes persones,
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Notícia · Política
Petició per tal que s'anul·li la concessió del Premi Ciutadà Europeu a SCC
Una sèrie d'entitats i eurodiputats han tramès al Parlament Europeu el manifest "La societat civil de Catalunya, per la  dignitat" per demanar que es retiri el Premi Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana. I és que els signants consideren que
 ·
Notícia · Comunicació
Mèdia.cat crea un mapa de la censura mediàtica als Països Catalans
L'observatori crític dels mitjansMèdia.cat, amb el suport de laFundació Catalunya, ha creat un mapa que recull casos o intents de censura als mitjans de comunicació d'arreu dels Països Catalans. Amb aquest mapa afirmen pretenen contribuir a la seva difusió, així com fer-ne una catalogació que permeti copsar la magnitud del problema.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Des de Catalunya cal actuar amb sentit d'Estat (el propi) i amb unitat d'acció dels partits que donin suport al Govern de la Generalitat"
En un article al diari La Vanguardia el catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, analitza el moment que viu el procés català i explora les possibles vies per fer-lo avançar.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Podem dir que ningú no en sabia res?
L'Estat està en plena ofensiva contra Catalunya: cal avortar que Artur Mas sigui elegit president de la Generalitat i també el procés sobiranista i el seu mandat del 27-S.Per ara, l'Estat no ha fet sinó aprofitar totes les escletxes del model català d'aquests últims quaranta anys, que fins ara havia tolerat amb els diferents pactes per mantenir la seva estabilitat, consolidant el seu establishment i els seus poderosos.

 ·
Recull de premsa
Mundó: "No deixarem de ser independentistes perquè hi hagi persones corruptes, igual com els ciutadans espanyols no deixaran d'estimar Espanya per la corrupció dels seus governants"
En un article al Punt Avui Carles Mundó explica com  Rajoy "Ha optat per apagar el foc amb benzina perquè la seva estratègia és assetjar l'independentisme sobre la base de prohibir, anul·lar, suspendre, negar, inhabilitar i qui sap si també empresonar".
Opinió · Política catalana
Sentit d'Estat
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
El 8 de maig de 2007 Irlanda del Nord va viure un fet històric que culminava el procés de pau. Aquell dia, a Belfast s'hi constituïa un executiu compartit entre el Partit Democràtic Unionista i els republicans del Sinn Féin.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí