Divendres, 15 de gener del 2016 | 19:04
 ·
La fotografia · Política catalana
Es constitueix el nou govern de la Generalitat
El nou executiu català presidit per Carles Puigdemont es caracteritza per ser més jove que l'anterior (la mitjana d'edat és de només 46 anys) i per estar format per  cinc dones quan en l'anterior només n'hi havia cinc. Aquest govern és fruit dels equilibris polítics entre els integrant de Junts pel Sí.
Opinió · Política catalana
Keep Calm and carry on
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Gràcies al Josep M Ganyet (@ganyet) molta gent va descobrir l'existència d'aquesta expressió treta d'un cartell de propaganda de la Segona Guerra Mundial en què el govern britànic cridava a la calma a la seva població i els encoratjava a tirar endavant.

Opinió · Política catalana
Situació del procés
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Finalment sembla que el procés de la consulta democràtica del poble de Catalunya ha acabat millor del que preveiem només fa uns dies. Tenim President de la Generalitat i un govern recolzat per 70 diputats del nostre Parlament, és a dir, una majoria suficient.

 ·
Crònica · Afers religiosos
El tarannà humà i cristià del president Carles Puigdemont
El president Carles Puigdemont és de tarannà humanista i cristià. Així és trasllueix amb unes quantes pinzellades de la seva vida.
 ·
Crònica · Política
Rabell
Ivan Mambrillas
Si la ideologia dominant en l'esquerra radical catalana degués molt menys al PSUC i molt més al PSAN, potser la pregunta estrella de la campanya no hauria estat "senyor Baños, en cas que JxSí no obtingui majoria absoluta, ¿la CUP farà president Artur Mas?",

 ·
Recull de premsa · Política
Martínez:"És dèbil, però és capaç d'etzibar un bon cop de puny al tauler. Calma: tenim la partida guanyada"
En un article al Punt Avui el periodista Lluís Martínez sosté que si "el sentiment independentista ha crescut tant a Catalunya en els últims anys ha estat gràcies a la proverbial matusseria de les autoritats espanyoles".
 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "L'abocador de la història"
En un article al País l'historiador Joan B. Culla ens diu "Doncs sí, tots ens hem equivocat en els pronòstics. Es va produir el miracle. L'instint de conservació política va resultar més poderós que la distància —ben real— entre les concepcions ideològiques i organitzatives de Junts pel Sí i de la CUP"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí