Dimarts, 4 de febrer del 2014 | 16:50
Opinió · Política
Eleccions maig 2014: L'Europa que tenim
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
Després de més de mig segle d'estabilitat, les societats dels Estats europeus tornen a remoure's.
Opinió
El cinisme compulsiu del PP
Damià Pons
Escriptor
La convenció que el Partit Popular va celebrar a Barcelona els passats 24 i 25 de gener fou, com era previsible, un acte sacramental del nacionalisme espanyol en estat pur: essencialista i amenaçador. A més de per llançar els obusos argumentals més tòpics contra el sobiranisme, també va servir per disputar-se amb Ciudadanos el suport dels electors espanyolistes.
Notícia · País Valencià
Fabra, a per totes, vol fer desaparèixer el valencià a les aules de vuit municipis
Escola Valenciana ja va denunciar que el Govern d'Alberto Fabra pretén destruïr el català de les aules amb la liquidació de 151 línies de valencià el curs vinent. Aquesta setmana, l'entitat ha confirmat que Fabra vol deixar sense llengua pròpia les aules de vuit municipis.
Crònica · Tecnologia i país
L'estat de l'art del TIC català
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El 55% de les empreses del sector tecnològic català ja surten a fora, a l'exterior, per tal de vendre els seus productes i els seus serveis a qualsevol racó del planeta. Aquesta és una de les dades més significatives i rellevants de l'estudi "Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya" de l'any passat 2013.
Recull de premsa
Llansana: "Súmate fa realitat el somni de Paco Candel de la "Catalunya, un sol poble""
"Súmate té encara una altra gran virtut: també deixa sense arguments els que sempre havien parlat de l'"ells" –per referir-se als castellanoparlants– i del "nosaltres" [...].  Súmate ens ha ensenyat que ells són nosaltres".
Recull de premsa
Cardús: "Tan important com la unitat dels partits és la cohesió dels moviments populars independentistes"
"L'important és la confluència en un únic objectiu: l'assoliment de la plenitud política de la nació catalana, exercida i reconeguda a través d'un estat propi."
Entrevista
"Encara cal fer molta feina. La tasca de la Plataforma va a més"
Daniel Mundet
Director de la Plataforma per la Llengua
A menys de 24 hores de la celebració dels primers premis Martí Gasull, Daniel Mundet, director de la Plataforma per la Llengua, assegura que actualment l'entitat té més feina que mai, no sols amb la cerimònia sinó amb la normalització de la llengua a tots els àmbits socials.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí