Dijous, 17 de novembre del 2016 | 14:09
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Marc Costa
Advocat i politòleg
Ens acabarem fent mal. El Parlament de Catalunya acaba de votar la Moció 73/XI titulada textualment "VERITAT. JUSTÍCIA. REPARACIÓ: CONTRA LA IMPUNITAT I LES VULNERACIONS DE DRETS HUMANS PER PART DELS COSSOS DE SEGURETAT", un títol capciós que dóna lloc a interpretacions esbiaixades que sembla que posi en dubte els actuals processos disciplinaris i

Crònica · Afers religiosos
Complicitat cristiana sobiranista més enllà d'Unió
"La bona gent d'Unió" és el títol d'un article de Josep Miró i Ardèvol en que reclama la "complicitat" del cristians i dels "catòlics no practicants" per tal de que aquest partit pugui "aixecar el seu futur". Miró es mou en les plataformes conservadores d'e-cristians i de forumlibertas.

Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Miquel Sellarès
Periodista
TV3 demana dinou milions d'euros per repensar de dalt a baix el model de programació estrenat el passat 2009 i que ara hauria quedat superat i no seria prou competitiu.El seu director, Jaume Peral, ha explicat que sense aquesta aportació extraordinària per al pressupost de l'any vinent la nostra televisió pública no podrà reformar la seva graella ni podrà ser competitiva.

Notícia · Cultura
Tremosa: "L'Estat espanyol és líder en males pràctiques a escala europea"
Ahir al vespre es va fer la presentació del llibre "L'Europa que han fet fracassar. El centralisme d'estat contra la UE" escrit per Ramón Tremosa  conjuntament amb l'Aleix Sarri, assessor parlamentari. La presentació ha anat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.
Notícia · Cultura
El Pirineu lleidatà escenari del documental per internacionalitzar el projecte "Perseguits i Salvats"
La Diputació de Lleida col·labora en el rodatge d'un documental internacional produït per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) sobre "Perseguits i salvats" que ha reunit Françoise Bielinsky, coneguda com a Paquita Sitzer, i descendents d'evadits jueus que van fugir de l'Holocaust pel Pirineu de Lleida.
Recull de premsa · Política catalana
Bosch: "Avui, agradi o no, la societat catalana no aspira a retornar al passat, sinó a construir un nou futur"
En un article al Punt Avui el polític i historiador, Pere Bosch, fa referència a la presentació fa uns dies d'un nou document sobre una possible "tercera via" de la que ens diu "La declaració no és excessivament innovadora: aposta per la "participació activa" de Catalunya "en la governabilitat de l'Estat",
Recull de premsa · Política
Villatoro: "Vulguis o no vulguis"
En un article al Temps Vicenç Villatoro afirma que "És estrany que, en el debat polític espanyol actual, no s'hagi recuperat una cançoneta que s'interpretava amb gran èxit en els mítings de començament dels anys trenta contra l'Estatut de Catalunya. Cantaven, llavors: Cataluña es un trozo de España, aunque ingrata lo quiera negar, y por más que se empeñen algunos, no se irá, no se irá, no se irá."
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí