Dijous, 15 d'octubre del 2015 | 13:22
 ∑
La fotografia · Política catalana
El nacionalisme espanyol i el seu Estat consoliden el president Mas
Opinió · Memòria històrica
75 anys de la mort del president Lluís Companys
Josep Poca
Escriptor

Lluís Companys, home oblidat, menyspreat i vilipendiat durant la llarga nit franquista, és un d'aquests personatges que mereixen una reflexió serena i un judici equilibrat.Setanta-cinc anys, però, comencen a ser prou anys per poder-nos arriscar a exercir amb capteniment aquesta visió desapassionada.

Opinió · Política catalana
15 d'octubre: dignitat nacional
Miquel Sellarès
Periodista
L'Espanya oficial ha despertat i els seus mitjans de comunicació, que havien negat sistemàticament que el 27-S fos un plebiscit, ara en són els màxims defensors i, ignorant els resultats i transformant-los, han volgut creure's que havien perdut els sobiranistes per quedar-se tranquils.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
El Papa denuncia el genocidi en la conquesta d'Amèrica
El sobiranisme espanyol celebra el 12 d'octubre com la festa de la Hispanidad. El sobiranisme català considera que el 12-O recorda el genocidi practicat pels espanyols a Amèrica. L'argentí Jorge Bergoglio, avui Papa Francesc, denuncia el genocidi dels colonitzadors.
 ∑
Crònica · Política catalana
Convertiran Catalunya en Albània
Ivan Mambrillas
Hi ha una diferència essencial entre les caricatures denigrants que els conservadors fan de l'esquerra antagonista i les caricatures denigrants que aquesta fa d'aquells.
Mentre que els espantalls preferits per la dreta semblen moguts per una m√≤rbida sobreestimaci√≥ de les forces de l'enemic ‚Äē"Syriza nacionalitzar√† empreses privades!"...
 ∑
Notícia · Illes Balears
Barceló: "L'opció que jo fos president no va estar mai damunt la taula"
Biel Barcel√≥, l√≠der de M√©s i vicepresident i conseller de Turisme del Govern Balear, ha explicat que no va ser president en lloc de Francina Armengol per una q√ľesti√≥ num√®rica, ja que el PSOE tenia m√©s diputats que M√©s (15 sobre 9) i Podem no li va garantir mai el suport dels seus 10 escons.
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: ""A partir d'ara, la promesa de normalitat ha de ser m√©s convincent que la d'una excepcionalitat inacabable"
En un article al diari Ara el soci√≤leg Salvador Card√ļs i sota el t√≠tol "El final de l'independentisme" afirma que "de la resist√®ncia i la reivindicaci√≥ cal passar r√†pidament a una fase constructiva i a l'assumpci√≥ ‚ÄĒtamb√© mental‚ÄĒ de totes les responsabilitats pr√≤pies d'un estat independent"
 ∑
Crònica · Informe SIC
Informe SIC: Fracàs i crispació de l'extrema dreta el 12-O
Entre els sectors period√≠stics i els serveis d'informaci√≥, tant de l'Estat com de diferents pa√Įsos del nostre entorn, hi havia un gran inter√®s en con√®ixer quina seria la reacci√≥ de l'espanyolisme militant i ultra en l'anomenada Diada Nacional del 12 d'Octubre.Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠