Dijous, 8 de maig del 2014 | 21:00
Opinió · Societat civil
Sortir de la crisi
Pere Pugès
Impulsor de l'ANC
Les declaracions del dimecres 7 de maig del president del Govern espanyol, el sr. Rajoy, al Congrés dels diputats, dient que "la única demanda que uneix a tots els ciutadans de Catalunya és superar la crisi, crear ocupació i resoldre els problemes econòmics de la Generalitat", potser és certa. Potser supera, fins i tot, la del quasi 80% que reclamem l'exercici del dret a decidir el nostre futur polític.
Opinió · Política
25-M: vota els sobiranistes
Miquel Sellarès
Periodista
Vull deixar clar, d'entrada, que el meu vot és pel meu amic i company de lluita durant molts anys, Josep Maria Terricabras. Però d'aquestes eleccions de maig, fonamentalment europees, se'n voldrà treure conclusions posteriors sobre el sobiranisme i el seu avançament o la seva reculada. Per això tots aquells qui volem un esdevenidor de llibertat i sobirania per la nostra nació hem de votar en bloc i al més massivament possible.
Notícia · Economia
'Manifest del far': els empresaris catalans, a favor del dret a decidir
Vint-i-vuit entitats empresarials catalanes s'han trobat al far de Sant Sebastià, a Llafranc, aquesta setmana per signar el document Manifest del far, en favor de la consulta.
Llibres / revistes
Serà independent, Escòcia?
Crònica · Afers religiosos
Martínez Sistach desmenteix a 'La Vanguardia'
El cardenal Lluís Martínez Sistach desmenteix unes cròniques especulatives de La Vanguardia sobre el seu relleu imminent en l'arquebisbat de Barcelona.
La fotografia
La Catalunya que ve: cicle de conferències d'Òmnium
Òmnium ha organitzat un seguit de xerrades a Tarragona que commpatràn amb la participació de Miquel Puig, Josep-Lluis Carod-Rovira, Súmate, Els Altres Andalusos i Miquel Sellarès, entre altres.
Recull de premsa
Soler: "El valencià està essent arraconat i marginalitzat en tots els àmbits del seu propi territori"
"Les Corts valencianes, amb la sòlida i imputada majoria del PP, han dictaminat que els Països Catalans no existeixen".
Llibres / revistes
La sortida del laberint
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "Els que volem votar agrairíem que els partidaris d'una Catalunya dins d'Espanya deixin d'emprar la propaganda com a diagnòstic"
"El wishful thinking impregna bona part del discurs dels que volen combatre el projecte sobiranista. En comptes de parlar de la realitat [...] es dediquen a desfigurar un moviment".
Crònica · La Catalunya constituent
4. Dalt del mur
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Dèiem que amb la Declaració de Sobirania del gener del 2013 aprovada pel Parlament de Catalunya, no pas com a tal, com a parlament autonòmic espanyol, sinó, necessàriament, com a assemblea política sobirana de representants legítims del poble de Catalunya, s'instaurava una doble legalitat i, per tant, una doble realitat política en coexistència molt difícil.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí