Dijous, 27 de març del 2014 | 18:37
Crònica · Política
Nelson Mandela, Adolfo Suárez
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'atzar ha volgut que aquests dos dirigents de dues transicions polítiques hagin mort amb pocs mesos de diferència. Comparar Mandela amb Suárez revela la distància que hi ha entre una figura i l'altra; sobretot evidencia l'abisme moral entre l'autèntica reconciliació sud-africana i l'establiment d'un ordre constitucional dins la legalitat franquista en el cas espanyol.
Crònica · Política
Les mans brutes de les clavegueres enforteixen la societat catalana
Les clavegueres de l'Estat, el CNI, el govern... acumulen fracassos, un rere l'altre. Primer culpabilitzant de tot el President Mas i enfortint-lo davant dels ciutadans. Després, la gran campanya internacional de Margallo, la qual no ha fet més que girar tots els focus informatius cap a Catalunya i obligar periodistes i serveis d'intel·ligència de tot el món a contrastar la informació rebuda per l'Estat –sense desitjar-ho Margallo fa un gran favor al pleit català i l'internacionalitza.
Crònica · Seguretat
Informe CEEC: 22M, dignitat
El dissabte 22 de març va tenir lloc a Madrid la gegantina Manifestació de la Dignitat. Com sempre, no ha mancat l'habitual ball de xifres d'assistents. Malauradament, i com també en moltes ocasions, dissabte el vespre, noticiaris i diaris obrien amb la notícia i imatges que ens mostraven els greus aldarulls i enfrontaments entre presumptes manifestants i policies.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
'Asfixiant la llengua', la crònica del cop d'Estat a la llengua
Els atemptats contra la llengua catalana en els darrers anys, en tot el seu territori i en tots els seus àmbits de desenvolupament i acció, han centrat l'atenció del politòleg Roger Buch, que acaba de publicar Asfixiant la llengua.
Crònica · Afers religiosos
Fundació Joan Maragall en una Catalunya sobirana
La Fundació Joan Maragall (FJM), que ara celebra 25 anys, té ple sentit en l'actual procés polític i en una Catalunya sobirana. La FJM fou creada per l'arquebisbat de Barcelona com un espai de reflexió i diàleg entre cristianisme i cultura contemporània.
Recull de premsa
Muñoz: "El Constitucional es consolida com un jugador amb poder de veto"
"Això, de facto, fa pràcticament impossible un punt de trobada entre la majoria social i política catalana i les institucions espanyoles".
Crònica · Política
El TC, mirall d'una justícia espanyola consagrada a atacar el procés
El braç polític de l'Estat més usat en la guerra bruta contra el dret a decidir dels catalans ha tornat a la càrrega aquesta setmana. El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit tombar la declaració de sobirania aprovada al Parlament català el passat 23 de gener del 2013.
Llibres / revistes
Asfixiant la llengua
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí