Dimarts, 25 de març del 2014 | 19:54
Opinió
El judici del 'Cas Palau' com a símptoma
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Aquestes darreres setmanes, després de la trencadura de fèmur de Fèlix Millet, la jutgessa va decidir reprendre de seguida el judici centrat en l'hotel del Palau i no demorar més un cas que ha passat per diverses mans, que ha tingut una instrucció més que lenta, vergonyosa.
Crònica · Política
El TC, mirall d'una justícia espanyola consagrada a atacar el procés
El braç polític de l'Estat més usat en la guerra bruta contra el dret a decidir dels catalans ha tornat a la càrrega aquesta setmana. El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit tombar la declaració de sobirania aprovada al Parlament català el passat 23 de gener del 2013.
 ·
La fotografia · Societat civil
Jordi Casassas s'imposa en les eleccions a l'Ateneu Barcelonès
Les eleccions celebrades ahir a l'Ateneu Barcelonès han suposat un gir en la direcció de la centenària entitat. La candidatura encapçalada per l'historiador Jordi Casassas ha obtingut la victòria, assolint els quinze llocs que conformen la junta directiva.
 ·
Crònica · Internacional
La UE i Rússia s'allunyen, però no gaire
Antoni Reig
Periodista
Ara que Rússia ja ha finalitzat l'ocupació militar de la península de Crimea, ara que Ucraïna s'ha rendit retirant totes les seves unitats militars allí estacionades i sembla que resignada a la pèrdua de les seves unitats navals, ara ja sols queda el soroll polític.
 ·
Llibres / revistes
L'Ebre s'indigna
 ·
Recull de premsa
Espada: "Que a Catalunya el sobiranisme sigui pacífic preocupa l'Estat. Això no vol dir que no puguem veure la Forcadell a la presó"
"Les idees tenen conseqüències, i en el cas català no es pot descartar la repressió de l'Estat".
 ·
Recull de premsa
Boix: "Suárez va establir un sistema autonòmic complex i igualitari dirigit a aigualir l'excepció catalana"
"I va estabilitzar la perifèria, és a dir, va neutralitzar Catalunya (amb la col·laboració dels socialistes i comunistes catalans del moment, per descomptat)."
 ·
Crònica · Societat civil
Assemblea i legalitat
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC està sent portada dels diaris per un document que, ben mirat, no diu res que no sembli lògic i normal en un país democràtic.
 ·
Llibres / revistes
Construint un Estat
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí