Dimarts, 23 de setembre del 2014 | 22:10
Crònica · Informe SIC
Moragas, Camacho i un tal Peris, el fracàs de l'Estat a Catalunya
El referèndum d'Escòcia ha creat una gran fissura en els aparells de l'Estat, a Exteriors, i el CNI ha demanat una reflexió del govern sobre l'estratègia amb Catalunya, que ha acompanyat d'enquestes confidencials en les quals el PP perd el 40% dels seus votants a Catalunya i on s'eidencia el desprestigi de Sánchez-Camacho amb resultats catastròfics pels populars.
Opinió
Alternatives
Isidre Palmada
Professor
Les vies per accedir a la independència s'agrupen en tres pilons: els processos violents (guerres, revolucions, terrorisme, etc.) els de descomposició (de la metròpoli o dels grans imperis) i els civilitzats (a través de pactes).
Notícia
Marta Rovira, 35è premi Rahola d'assaig per 'La transició franquista. Un exercici d'apropiació històrica'
Rovira, sociòloga i col·laboradora habitual de Tribuna.cat, ha rebut el guardó per la publicació del seu assaig 'La transició franquista. Un exercici d'apropiació històrica'.
Llibres / revistes
Tribunal Constitucional. Jutge i part
Notícia
782 municipis catalans donen suport al 9-N
782 municipis catalans, el 82% dels ajuntaments del país, han aprovat o tenen previst aprovar mocions de suport a la llei de consultes i a la convocatòria del 9-N. Aquests municipis representen el 79'24% de la població de Catalunya.
La fotografia
El Tribunal Superior de Justícia de les Illes anul·la el TIL de Bauzá
El sector de l'ensenyament, així com la major part de la societat civil de les Illes, poden respirar tranquils a partir d'aquesta setmana.
Recull de premsa
Grau: "El camí que ens espera sembla molt enrevessat però és inevitable per tenir el suport necessari"
"Per fer tot això i aguantar tot el que ens caurà des de Madrid, només hi ha una manera de gestionar-ho. Amb unitat".
Crònica · Política
Legalitat, desobediència: sobirania
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Les paraules admeten tota mena d'ambigüitats, però els fets no n'admeten cap. Com més el procés d'autodeterminació nacional de Catalunya avança en el terreny dels fets, més les ambigüitats salten pels aires i apareixen les contradiccions que amagaven.
Crònica · Internacional
La victòria del dret a decidir
Escòcia ha votat aquesta setmana per la independència del país, en un referèndum on hi ha guanyat el NO pel 55,3% dels vots. Si bé és innegable que l'independentisme és ben arrelat en l'estrat polític d'Escòcia i que els escocessos tenen motius econòmics i polítics de sobres per a optar per la independència, aquests no han estat suficients per a fer tombar la balança al cantó del SÍ.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí