Divendres, 13 de desembre del 2013 | 20:16
Opinió
El pas endavant de les nostres vides. Sí i sí
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
Després de mig segle d'activitat patriòtica em sento emocionat. Gràcies Mas, Junqueras, Herrera, Fernández, Vila d'Abadal, Forcadell, Casals, etc. Perquè després de tota una vida de lluitar amb la dèria de construir la nació amb sentit d'estat ara em permet veure que Ítaca és a tocar.
Opinió
Completar la transició democràtica
Fèlix Martí
President de Linguapax
L'anunci de la pregunta i de la data sobre el tipus d'estructura política que els ciutadans de Catalunya desitgen pel seu futur, significa la voluntat de liquidar les hipoteques que es van imposar a Catalunya per poder tancar l'etapa de la dictadura. La constitució espanyola de 1978, invocada ara pels hereus ideològics del franquisme, legalitzava unes pràctiques democràtiques insuficients.
Opinió
Tenen la pell molt fina (o molt dura)
Josep Poca
Escriptor
Ells ens ho aboquen tot pel boc gros. Poden amenaçar-nos a enviar-nos la guàrdia civil o els tancs, si cal. Poden voler encarcerar el president de la Generalitat. Poden titllar-nos de nazis.
Crònica
Una Catalunya intervinguda políticament per l'estat espanyol?
Catalunya ja té data i pregunta per a la consulta sobre la seva independència. Una fita sense precedents que ha estat possible sobretot per l'enorme capacitat de mobilització de la societat civil i, també, tot i que amb matisos, per la majoria dels partits polítics que, finalment, han estat capaços de posar-se políticament d'acord amb la data i el contingut de la pregunta de dita consulta.
Notícia · Llengua
Nova fita de la Plataforma per la Llengua: #repteCocacola
La discriminació lingüística de l'empresa Coca-cola no ha passat desapercebuda per a l'ONG del català: la Plataforma per la Llengua. Aquesta setmana, l'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia ha encetat el #repteCocacola amb el qual pretén reunir 20.000 llaunes de Coca-cola i escriure-hi 'Etiqueteu en català'.
Crònica · Afers religiosos
La 'Pacem in Terris' avala el cas català
L'Església católica, tant l'espanyola com la catalana, ha d'inspirar-se en l'encíclica Pacem in Terris del papa Joan XXIII a l'hora de posicionar-se sobre el procés sobiranista que travessa Catalunya.
Notícia · Cultura
Tot a punt per a la 63a Nit de Santa Llúcia
Ja està tot previst per a la vetllada literària més important en llengua catalana: la coneguda Nit de Santa Llúcia. Aquest certàmen, originari del 1951 i organitzat per l'entitat per la promoció i la normalització de la llengua i la cultura catalanes, Òmnium Cultural, suposa el punt final a la Festa de les Lletres Catalanes.
Recull de premsa
Llansana: "Ibarretxe també havia posat data al referèndum i no el va fer perquè els seus el van deixar sol. Mas té el suport de 84 diputats"
"El suport de 84 diputats al Parlament de Catalunya ha de servir per anar fins al final i perquè el 9-N puguem votar, tant sí com no".
Llibres / revistes
Dossier: lideratge, societat i país
Crònica · Política
Primera gran victòria: pregunta clara i data fixada pel 9 de novembre de 2014
Artur Mas ha acordat amb ERC, ICV i CUP una consulta pel proper 9 de novembre de 2014 amb una pregunta encadenada, és a dir, una pregunta amb dos apartats. 'Vol que Catalunya sigui un estat? En cas afirmatiu, vol que sigui un estat independent?'
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí