Dilluns, 29 de setembre del 2014 | 20:12
Crònica · Política catalana
I ara què?
Aquests últims tres dies, entre dissabte i dilluns, el procés ha cobert les últimes etapes de la part del camí que ja era traçada: s'han publicat al DOGC la llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta, el Govern espanyol els ha recorregut tots dos davant del Tribunal Constitucional, i aquest –-amb una celeritat digna de millor causa- ha admès a tràmit els recursos, cosa que ha comportat la suspensió automàtica tant de la llei com del decret.
Opinió
Per què no?
Isidre Palmada
Professor
"No ens deixem segrestar mentalment en aquest debat. Perquè el govern espanyol ens vol portar només en el seu" va dir el President en l'entrevista del dia 27 a TV3, i aquesta és la clau per entendre tot plegat.
Crònica · Informe SIC
Moragas, Camacho i un tal Peris, el fracàs de l'Estat a Catalunya
El referèndum d'Escòcia ha creat una gran fissura en els aparells de l'Estat, a Exteriors, i el CNI ha demanat una reflexió del govern sobre l'estratègia amb Catalunya, que ha acompanyat d'enquestes confidencials en les quals el PP perd el 40% dels seus votants a Catalunya i on s'eidencia el desprestigi de Sánchez-Camacho amb resultats catastròfics pels populars.
Opinió
Cal mirar lluny
Marta Rovira
Sociòloga
Amb la signatura del decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre sobre el model d'autogovern que desitgen els catalans, hem entrat en una fase política en què es barreja emoció, tensió i incertesa.
La fotografia
Estem convocats
Aquest dissabte 29 de setembre el President de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat el poble de Catalunya a votar en la consulta per la independència que se celebrarà el 9-N.
Notícia
L'ANC i Òmnium criden a la mobilització
En una mitja hora està previst que el Tribunal Constitucional tombi el decret de convocatòria signat per Mas aquest dissabte i anul·li cautelarment tant la llei de consultes com la convocatòria per la jornada del 9N.
Recull de premsa
Soler: "Espanya té davant seu l'oportunitat única de reinventar-se"
"Quina vergonya faran passar a tots els espanyols demòcrates. Quin desprestigi per a la marca Espanya. Creguin-me: d'això, el govern de Rajoy no se'n recuperarà fàcilment".
Recull de premsa
Llansana: "La firma del president Mas posa fi a trenta anys d'autonomisme"
"La firma és un "us hem escoltat" i un "no us fallarem" als gairebé vuit de cada deu catalans que responen a les enquestes que volen votar, al 95 per cent d'ajuntaments que han donat suport a la consulta".
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí