Dimecres, 19 de setembre del 2012 | 18:27
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Els poderosos i la independència
Despr√©s de la hist√≤rica manifestaci√≥ de l'Onze de Setembre, a Catalunya es comen√ßa a veure un esdevenidor diferent. La transici√≥ democr√†tica dels anys 70 ha acabat i la societat catalana ‚ĒÄprincipalment les noves generacions que no van viure el franquisme ni tampoc no tenen les pors i els tics d'aquells moments‚ĒÄ, han optat per triar un futur en llibertat, desacomplexadament nacional.
Opinió
El final del catalanisme?
Jordi Mu√Īoz
Politòleg
En un article molt comentat Albert Aixal√†, director de la Fundaci√≥ Rafael Campalans, deia, entre d'altres coses que l'eclosi√≥ independentista que s'ha materialitzat en la diada d'aquest any representava el final del catalanisme tal i com l'hav√≠em ent√©s fins ara. I possiblement t√© ra√≥: el vell consens catalanista, que abra√ßava tots els partits de tradici√≥ democr√†tica, articulat entorn de la defensa de la identitat nacional, de l'autogovern, de la normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica i de l'anomenada 'unitat civil' del poble catal√† ha sigut superat per la hist√≤ria.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
El president Mas ja ho deu saber
Ivan Mambrillas
El president Mas ja deu saber que a molts, en pensar-lo, ens ve a esment aquella arrencada de Palau i Fabre que fa No crec en tu, Senyor, però tinc tanta necessitat de creure en tu...
 ∑
Recull de premsa
Vives: "Els nostres fills no entendrien que ara no féssim el que cal fer"
"Ara són ells els que hauran d'acceptar l'evidència: el poble català ha perdut la por. Ells passaran per un procés dolorós, segur, però necessari. Han de madurar. [...] Nosaltres sabem què som i què volem. Ells, no n'estic segur".
 ∑
Recull de premsa
Castells: "La revolució nacional a Catalunya serà tranquil·la o no serà"
"Si el Govern i el PSOE segueixen dient no al pacte fiscal, Mas [...] convocarà eleccions que consagraran la desaparició d'un PSC que ja no té C i deixarà el PP atrinxerat en un reducte espanyolista amb horitzó d'extinció generacional".
 ∑
Crònica · Política
El ciutadà Juan Carlos i el general Pitarch
Com si fóssim a les acaballes del franquisme, ben bé al segle passat, un general jubilat, Pedro Pitarch, veu impossible la indepenència de Catalunya "por las buenas o por las malas".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠