Dimecres, 26 de març del 2014 | 21:02
 ·
Crònica · Política
On és l'Estat de dret?
Marc Costa
Advocat i politòleg
L'Estat espanyol ha fet un pas més cap al seu objectiu d'aturar com sigui la consulta que els catalans celebrarem el proper 9 de novembre.
Crònica · Política
Les mans brutes de les clavegueres enforteixen la societat catalana
Les clavegueres de l'Estat, el CNI, el govern... acumulen fracassos, un rere l'altre. Primer comptabilitzant de tot el President Mas i enfortint-lo davant dels ciutadans. Després, la gran campanya internacional de Margallo, la qual no ha fet més que girar tots els focus informatius cap a Catalunya i obligar periodistes i serveis d'intel·ligència de tot el món a contrastar la informació rebuda per l'Estat –sense desitjar-ho Margallo fa un gran favor al pleit català i l'internacionalitza.
Opinió
Suárez i la Transició
Marta Rovira
Sociòloga
La Transició va tenir dos protagonistes estel·lars, Adolfo Suárez i el rei Joan Carles I. Amb la mort d'Adolfo Suárez s'han estès els típics elogis i panegírics que es fan en aquestes ocasions.
 ·
Crònica · Pla de lleida
El feixisme no infanta Democràcies
Ivan Mambrillas
Agrair la democràcia postfranquista a la sagacitat del difunt president espanyol és, en un cert sentit, igual que atribuir la creació del subsidi d'atur a la imaginativa enginyeria social de les patronals vuitcentistes.
 ·
Llibres / revistes
Els mecenes del romànic
 ·
Llibres / revistes
Asfixiant la llengua
 ·
Recull de premsa
Casals: "Reivindiquem la continuïtat d'un esquema educatiu que funciona amb èxit des de fa més de trenta anys"
"Posar en qüestió el model d'escola catalana és posar en qüestió el marc democràtic i la capacitat de la societat catalana per establir les seves pròpies normes".
 ·
Notícia · Societat civil
Allau de solidaritat: l'ANC supera els 30.000 socis i arriba als 55.000 adherits
Més de 30.000 persones ja són membres de ple dret de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) des que l'entitat ha rebut la denúncia de Manos Limpias i ha patit els atacs d'alguns partits polítics i de la brunete mediàtica la passada setmana.
 ·
Crònica · Política
El TC, mirall d'una justícia espanyola consagrada a atacar el procés
El braç polític de l'Estat més usat en la guerra bruta contra el dret a decidir dels catalans ha tornat a la càrrega aquesta setmana. El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit tombar la declaració de sobirania aprovada al Parlament català el passat 23 de gener del 2013.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí