Dijous, 17 de gener del 2013 | 19:56
Crònica · Política catalana
L'última voluntat dels ciutadans de Catalunya és la que compta
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En democràcia, com en els testaments, l'última voluntat dels ciutadans de Catalunya és la que val. Hem de recordar aquest fet elemental a tots els que al·leguen que la Constitució Espanyola està legitimada per Catalunya perquè fa 35 anys va ser aprovada amb una majoria més alta i un índex de participació més elevat que als referèndums dels Estatuts de 1979 i de 2006.
Opinió
Esmolem l'eina (l'Estat Propi)
Isidre Palmada
Professor
El discurs "anti-retallades" és d'esquerres i tots els partits d'esquerres i sindicats, sense excepció, el reivindiquen i el consideren patrimoni propi. Però no totes les esquerres són independentistes i les que ho són, no tenen un discurs unitari respecte el fet nacional.
Notícia · Societat civil
L'ANC i l'AMI aposten per una Declaració de Sobirania sense rebaixes
La Declaració de Sobirania és "transcendental" per a l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'objectiu que Catalunya esdevingui un nou Estat independent. Així ho han expressat en roda de premsa la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal.
Crònica · Afers religiosos
Nova lliçó sensata i valenta de l'abat de Montserrat
El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha tornat a donar una lliçó sensata i valenta en la situació complexa que Catalunya viu actualment. Una Catalunya assetjada des de fora per la caverna política, policial i mediàtica espanyolista.
Notícia · Societat civil
Declaració de sobirania: tothom al carrer
La drecera que s'ha obert a Catalunya amb la proposta de sobirania presentada la setmana passada i pactada entre CiU i ERC prendrà total rellevància política el proper 23 de gener, quan molt segurament serà aprovada al Parlament de Catalunya. Per això, l'ANC ha convocat tota la societat catalana a aplegar-se davant de la cambra catalana a les 12 hores.
Recull de premsa
Muñoz: "La intervenció estatal sobre la política econòmica catalana representa un procés d'involució autonòmica"
"L'euro per recepta és una qüestió que caldria debatre en seu parlamentària, i no al Tribunal Constitucional".
Recull de premsa
Xirgo: "Ni l'Estat ni el TC estan discutint l'euro per recepta. Discuteixen la capacitat legislativa del Parlament"
"L'euro per recepta és l'excusa perquè el que estem discutint tots plegats és qui mana i quina capacitat legislativa tenim a Catalunya".
Opinió
Dret a manar
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Estic convençut que el senyor Rubalcaba deu ser un demòcrata. No sé si altres persones que diuen coses semblants ho són també. I, precisament perquè crec que és un demòcrata, em sembla que si pensa a fons què diu i què significa el que diu, Rubalcaba notarà que s'està traint o que s'està contradient. De vegades, quan expressem la nostra opinió amb les nostres pròpies paraules, intentem que semblin el més presentables possible.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí